İçeriğe git

DAÜ "Sosyal Sorumluluk Zamanı" Programında "Bir Elimi De Sen Tutar Mısın?" Projesi Konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi
Yönetim Kurulu Üyesi Barış Başel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sosyal Sorumluluk Zamanı” adlı programa bu hafta DAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri Berkay İncel, Aykut Atlı, Engin Köroğlu konuk oldular. Söz konusu programda “Bir Elimi de Sen Tutar Mısın?” projesi konuşuldu.

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi , Öğretim Görevlisi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel proje hakkında bilgiler verdi. Başel; Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Gençlik Dairesi’ne bağlı Gençlik Merkezleri desteğiyle  İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören gençlerin yaptıkları resimlerin kartpostal haline dönüştürülerek satışa sunulduğunu belirtti. Projenin özel gereksinimli gençlere de fırsat tanınması durumunda üretebileceklerine dikkat çekmek amacıyla hayata geçtiğini belirten Başel, elde edilen gelirin beklenenin çok üstünde olduğunu, öncelikle merkezde bulunan Down Cafe’ye katkı sağlamanın düşünüldüğünü ancak mevcut gelirle merkeze bir sınıf daha yapılabileceğini kaydetti. 

Projeyi hayata geçirmede katkıları bulunan DAÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü,  Topluma Hizmet Uygulamaları dersi öğrencileri de söz konusu dersle ilgili görüşlerini aktardı. Öğrenciler diğer derslerden farklı olarak uygulamayı ve sosyal sorumluluk bilincini yükselten dersin kendilerine çok farklı bir deneyim kazandırdığını vurguladılar. Öğrenciler,  özel gereksinimli gençlerle birlikte çalışmakla, bu gibi gençlerin de fırsat verildikçe neler başarabileceğine şahit olduklarını ifade ettiler. 

Barış Başel programda ayrıca DAÜ’nün de engelsiz kampüs olma konusunda atmış olduğu önemli adıma vurgu yaptı. DAÜ’nün, tüm kampüsü engellilerin de yaşayabileceği bir alana dönüştürme çalışmalarına devam ettiğini belirten Başel, kaldırımların, yolların ve sınıfların özel gereksinimli öğrenciler için yeniden inşa edildiğinden söz etti ve DAÜ’yü bu anlamda kutladı.