İçeriğe git

DAÜ, Robert Morris Üniversitesi İşbirliği ile 2. İstanbul Tasarım Bienali’ne Katılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile ABD’de faaliyet gösteren Robert Morris Üniversitesi (RMU), Medya Sanatları Bölümü öğrencilerinin “MARAŞ – Hayalet Şehir” temalı ortak çalışmaları İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali’nde sergilenecek.

Robert Morris Üniversitesi’nin davetlisi olarak Eylül ayında ABD’nin Pittsburgh kentine giden DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ile Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan’ın girişimleri sonucu ortaya çıkan işbirliğinin bir neticesi olan sergi, 1 Kasım – 14 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gezilebilecek.

30’dan fazla üniversiteden 60’ı aşkın çalışmanın izleyicilerle buluşacağı 2. İstanbul Tasarım Bienali’nde ayrıca Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu – AHO (Norveç), Graz Üniversitesi (Avusturya), Oregon Üniversitesi (ABD) ve Yale Üniversitesi (ABD), Kadir Has Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ev sahipliğinde bienale katılacak. Bienalin ana sergi mekânı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu olurken, Akademi Programı bünyesindeki sergiler Tophane – Karaköy hattında izleyiciyle buluşacak.

Bu arada, ABD’de bulundukları süre içerisinde çeşitli sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştiren Doç. Dr. Çavuşoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Tüzünkan, Robert Morris Üniversitesi kampüsünde DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinin hazırlamış olduğu çalışmalardan oluşan bir de sergi açtı.

Doç. Dr. Çavuşoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Tüzünkan, Robert Morris Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin İstanbul Tasarım Bienali ile sınırlı olmadığını, her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı konusunda da anlaşmaya varıldığını belirtti. Bu anlaşma çerçevesinde, Robert Morris Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi önümüzdeki ay DAÜ’ye gelerek çeşitli akademik etkinlikler gerçekleştirecek.