DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak Kampüs İçinde Yer Alan İnşaatları Denetledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, DAÜ kampüsü içerisinde inşaatı devam eden ve tadilat yapılan altı binayı yerinde inceledi. DAÜ’nün artan öğrenci sayısı nedeniyle ve öğrenci memnuniyetini daha da üst seviyelere çekmek amacıyla kampüs içerisinde Eğitim Fakültesi’nin tamirat, tadilat ve güçlendirme işlemlerinin yapılmakta olduğunu, ayrıca üç adet yeni yurt binası ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Merkezi Derslikler ve Hukuk Fakültesi ek derslik inşaatlarının yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Öztoprak, bazı binaların da tadilatlarının devam ettiğini ve tüm bunların 2014 – 2015 Akademik Yılı başına yetiştirileceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Öztoprak, öncelikle Eğitim Fakültesi’nin tadilatı ile ilgili yerinde incelemelerde bulunarak, fakültenin tadilatının yapılması ile özellikle depreme karşı dayanıklılığının artırılacağını ve daha modern hale getirileceğini vurguladı. Ardından Güney kampüse geçerek Sağlık Bilimleri Fakültesi ek derslik inşaatlarını gezen Prof. Dr. Öztoprak, özellikle sağlık alanındaki meslek gruplarına büyük bir yönelme olduğunu ve artan öğrenci sayıları nedeniyle ihtiyacı karşılamak için ek derslik yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.  Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ardından ise yurtlar bölgesine geçerek üç yeni yurdun inşaatını inceleyen DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak, özellikle yeni kayıt yaptıran öğrencilere mutlaka yurt imkanı sağlandığını, bu maksatla da her geçen yıl artan öğrenci sayısı ile yeni yurtlara ihtiyaç duyulduğunu kaydederek “Kampüs dışındaki ev fiyatları da giderek yükseliyor. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için yurt sayımızı artırma yönünde karar aldık. İnşaatı devam eden üç yurdumuz yeni akademik yıla hazır olacak. Amacımız öğrenci memnuniyetini en üst seviyelerde tutarak, öğrencilerimizin mutlu ve sorunsuz bir şekilde eğitim almalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.