İçeriğe git

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak da "Let's Do It" Kampanyasına Katıldı

5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla “5 Haziran’da 5 Saatte” sloganıyla gerçekleştirilen “Let’s Do It North Cyprus Temizlik Seferberliği”ne Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak da katılarak destek verdi. 5 Haziran 2014 Perşembe günü, ülkemizin çeşitli yerlerinde gönüllü katılımcıların 08:00 – 13:00 saatleri arasında belirlenen bölgelerin temizliğine katkıda bulundukları etkinliğin DAÜ ayağı, Gazimağusa Büyük Sanayi bölgesi ve Gazimağusa Devlet Hastanesi yolunun temizlenmesi ile yapıldı.

Saat 08:00’de DAÜ üst geçitte toplanan ve akademisyen, yönetsel ve işci personel ile öğrencilerden oluşan DAÜ grubu büyük bir özveri ile öğle saatlerine kadar belirlenen bölgeleri temizlediler. DAÜ’lülerle birlikte temizlik seferberliğinde yer alan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak burada yaptığı açıklamada, yararlı bir kampanya olduğunu ifade ederek, herkesin daha temiz bir ülkede yaşamaya hakkı olduğunu, ancak çevreyi temizlemenin dışında kirletmemenin de önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Öztoprak “Ülkemizin her bölgesinin aynı anda temizleniyor olduğunu bilmek çok güzel. Bu anlamda çok yararlı bir organizasyon olduğu kanaatindeyim. Ben de çalışanlarım ve öğrencilerim ile birlikte bu kampanyaya katkı koymak istedim. Kampanyanın düzenlenmesine katkı koyan herkesi de gönülden tebrik ederim. Ancak şunu da belirtmeliyim ki çevreyi temizlemek kadar kirletmemek de önemlidir. Dolayısıyla çevreyi kirletmeme/temiz tutma kültürünün oluşmasına da elimizden geldiğince katkıda bulunmalıyız” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Öztoprak açıklamasında 5 Haziran Çevre Günü’nü de kutladı.  

DAÜ Öğrenci Konseyi ve Çevre Kulübü’nün de öncülük ettiği temizlik seferberliğine DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici’nin de aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde çalışan ve öğrenci katkı koydu.

Prof. Dr. Gökçora: “Temizlik sağlık demektir.”

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora da etkinlikte yaptığı açıklamada çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yaparak, “Temizlik, hijyen tüm canlılar için çok önemlidir. Temizlik sağlık demektir. Daha sağlıklı bir hayat için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir.” şeklinde konuştu. 

https://www.youtube.com/watch?v=zTUURsEVg3I