İçeriğe git

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer Somali Cumhurbaşkanı Eski Özel Kalemi Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama ile Görüştü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer, Somali Cumhurbaşkanı Eski Özel Kalem Müdürü ve Eski Telekomünikasyon Bakanı olan ve şu anda Mogadişu City Üniversitesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama ile bir araya geldi. Söz konusu görüşme, 29 Eylül 2023 Cuma günü, saat 11:15’te, Prof. Dr. Tümer’in makamında gerçekleşti. Görüşmede Prof. Dr. Jama’nın kızı Salma Hassan, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi ile DAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Hakverdi de hazır bulundu.

Kızının Eğitimi İçin DAÜ’yü Tercih Etti

Kızı Salma’yı DAÜ Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı’na kayıt ettiren Prof. Dr. Jama, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Prof. Dr. Tümer, ziyarette Prof. Dr. Jama ve kızı Salma’ya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve DAÜ ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Tümer, Salma’ya lisans eğitiminde başarılar diledi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer Somali Cumhurbaşkanı Eski Özel Kalemi  Prof. Dr. Abdulkareem H. Jama ile Görüştü

Prof. Dr. Jama da DAÜ mezunu bir tanıdıklarının tavsiyesi üzerine KKTC’ye gelerek DAÜ kampüsünü gezdiklerini ve çok beğendiklerini aktardı. DAÜ’nün oldukça uluslararası bir üniversite olduğunu gördüklerini belirten Prof. Dr. Jama, kampüste Somali uyruklu öğrencilerle karşılaştıklarını ve bunun kendilerini çok sevindirdiğini paylaştı. Prof. Dr. Jama, Somali’deki üniversitelerin de DAÜ gibi uluslararası bir yapıya erişebilmesi temennisinde bulundu. Ziyarette ayrıca DAÜ ile City Üniversitesi arasında yapılabilecek olası iş birlikleri de konuşuldu.

Ziyaretin ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer tarafından Prof. Dr. Jama’ya DAÜ logolu Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu.