DAÜ Öğretim Üyesi Barselona’da Sempozyuma Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Misafir Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan, İspanya’nın  Barselona kentinde yapılan “1st International Conference On Studies In Turkology (Icosturk’2016–Barcelona) Sempozyumu’na katılarak “The Historical People In Nazlı Eray's Shadows Novel” başlıklı bildirisini sundu.

Yrd. Doç. Dr. Aydoğan, bu çalışmasında Büyülü Gerçekçiliğin Türkiye’deki en önemli ve en verimli yazarı olan Nazlı Eray’ın Kayıp Gölgeler Kenti adlı romanındaki tarihî kişileri konu almış; Stalin ve çevresindeki kişilerin romanda nasıl ele alındığını ve hangi yönleriyle öyküleştirildiklerini değerlendirmiştir. Kayıp Gölgeler Kenti adlı romanda Stalin’in, hayatına giren kadınlar ve politik figürler aracılığıyla yansıtıldığını belirtmiş; başta aşkları ve diğer insanî yanları üzerinde durulduğunu dile  getirmiştir.