İçeriğe git

DAÜ Müzik Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Öğrenci Kabul Edecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans programı öğrenci kabulüne başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından da onaylanan program müzik eğitimi alanında ihtiyaç duyulan uzman kişilerin yetişmesini sağlayacak.

Söz konusu program, öğrencilerin mesleki ve akademik alanlarda bilgi edinmesinin yanı sıra araştırmacı yönlerinin güçlendirilerek alanda yeni çalışmalar yapmaları, bilgi ve eğitim stratejisi üretmelerine katkı sağlayacak. Müzik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’nda eğitim alanlar mezuniyet sonrasında müzik öğretmenliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olmanın yanında, araştırmacı, yönetici, öğretim programı geliştiricisi gibi farklı pozisyonlarda da faaliyet gösterebilecek becerilere sahip olacak.

Müzik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’nda eğitim alacak olanlar yerel ve evrensel müzik kültürlerine, çağdaş müzik eğitimi yaklaşımlarına ve en yeni müzik teknolojilerine sahip, akademik bir ortamda çalışma fırsatı yakalayacaklar.

DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Serdar Çetin Aydar lisansüstü eğitimin işlevlerinden birinin bireylerin yaşam boyu öğrenme ve mesleki anlamda uzmanlaşma gereksinimlerini karşılamak olduğunu belirterek diğer işlevleri de bilim / sanat üretmek, yaymak, toplumsal sorunlara çözüm önerileri getirmek ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu bildirdi. Prof. Aydar, DAÜ Müzik Öğretmenliği Yüksek Lisans programı ile lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimini sürdürmek isteyenlerin yapacakları araştırmalarla müzik biliminin gelişmesine katkıda bulunacaklarını vurguladı. 

Müzik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak olan adayların müzik eğitimi alanında lisans derecesine sahip olması gerektiğini belirten Prof. Aydar, program hakkında detaylı bilgiye 630 1982 numaralı telefondan ulaşılabileceğini de bildirdi.