İçeriğe git

DAÜ Mimarlık ve İşletme Fakülteleri’nden Yeni Öğrencilerine Hoşgeldiniz Etkinliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına yeni başlayan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ‘Aramıza Hoşgeldiniz Etkinliği’ gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Naciye Doratlı

“Mimarlık Bölümü Ailesine Hoşgeldiniz”

Mimarlık Bölümü’nün etkinliğinde açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, ülkelerin gerçek zenginliğinin iyi yetişmiş insan gücü olduğuna inanan bir anlayışla pek çok farklı ülkeden gelen parlak gençleri geleceğe hazırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Mimarlık Bölümü’nün eğitimine başlamak üzere ilk kez ailelerinden ayrılıp evlerinden uzakta hayatlarının önemli bir dönemini geçirecekleri bu ortamda kendilerini Mimarlık Bölümü ailesinin bir ferdi olarak görmelerini arzu ettiğni ifade eden Prof. Dr. Doratlı, öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerinin önemine de dikkat çekti.

Mimarlık Fakültelersi Yeni Öğrencile Hoşgeldiniz Etkinliği

 Prof. Dr. Özgür Dinçyürek

DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Yüksek Lisans Komitesi Koordinatörü Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan da, Mimarlık Bölümü’ne yeni başlayan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine başarılar dileyerek DAÜ Ailesi’nin bir üyesi olarak Mimarlık Fakültesi çatısı altında bulunmalarından duydukları memnuniyeti aktardı. 2017-2018 Akademik Yılı ‘Aramıza Hoşgeldiniz Etkinliği’nde, Temel Tasarım ve Tasarıma Giriş Atölyesi ders (FARC 101 ve FARC 102) öğrencileri, Gazimağusa Suriçi’nde kurguladıkları ısınma projelerinin ürünlerini ve şapka ile maske gibi çeşitli aksesuarları tasarlayan 1. Sınıf öğencileri Mimarlık Fakültesi bahçesinde düzenledikleri yürüyüşte tasarladıkları ürünleri sergiledi. En iyi projelerin ödüllendirildiği etkinlikte, eğitime yeni başlayan öğrenciler diğer öğrencilerle kaynaşarak fakülte öğretim üyeleri ile tanışma fırsatı buldu.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden ‘Hoşgeldiniz Kokteyli 

İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden ‘Hoşgeldiniz Kokteyli’

Öte yandan, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi de yeni gelen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ‘Hoşgeldiniz Kokteyli’ düzenledi. Yeni gelen öğrencilerin fakülteyi, öğretim elemanlarını ve öğrencileri yakından tanımasının amaçlandığı söz konusu etkinliğe DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eralp Bektaş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu’nun yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden ‘Hoşgeldiniz Kokteyli

İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nden ‘Hoşgeldiniz Kokteyli