İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü’nde Şeref ve Yüksek Şeref Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Şeref ve Yüksek Şeref Sertifika ve Ödül Töreni gerçekleştirdi. DAÜ Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde yaklaşık 100 öğrenci göstermiş oldukları akademik başarıdan dolayı sertifikalarını aldı.

Tören, doktora öğrencisi Enar Sayatova’nın resim sergisi ve lisans öğrencileri Hayri E. Durmuş ile Amir Hesam Falah Davoodi’nin gerçekleştirdiği müzik performansı ile başladı.  Açılışta konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafooneh M. Sani, DAÜ Mimarlık Bölümü’nün NAAB (The National Architectural Accrediting Board) ve MİAK (Mimarlık Akreditasyon Kurulu) olmak üzere iki önemli akreditasyona sahip olduğunu belirterek bölümün sahip olduğu akreditasyonlarla adadaki ve bölgedeki mimarlık bölümleri arasında en iyisi olduğunu kanıtladığını vurguladı.

DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye A. Atun gerçekleştirdiği konuşmasında yakın geçmişte yaşanan depremlerden dolayı zor dönemlerden geçildiğini ve öğrencilerle birlikte böyle bir organizasyonda bulunmanın ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Atun, konuşmasının sonunda tüm öğrencileri tebrik etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ Mimarlık Bölümü’nün sahip olduğu akreditasyonlarla öğrencilerin dünya standartlarında kaliteli bir eğitim aldıklarını belirtti. Kaliteli eğitim almanın öneminden bahseden Prof. Dr. Hocanın, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Açılış konuşmalarının ardından başarı gösteren öğrencilere başarı belgeleri Prof. Dr. Hocanın, Prof. Dr. Atun,  Prof. Dr. Sani ile öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.