İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Önemli Bir Çevre Etkinliği Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü geçtiğimiz günlerde sosyal sorumluluk adına örnek teşkil eden çok önemli bir etkinliğe imza attı.

DAÜ Mimarlık Bölümü bünyesindeki mimar adaylarının çok sayıda sosyal, kültürel ve çevresel sorumlulukları doğrultusunda girişimlerde bulundukları etkinliklere bir yenisi daha eklendi. DAÜ Mimarlık Bölümü, bu hedefe uygun olarak çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla bölüm bünyesinde planlanan ve aynı zamanda Yeniboğaziçi Belediyesi’nin desteği ile ortak bir etkinlik gerçekleştirdi.

‘Temiz Sahil Koalisyonu’ isimli etkinlik bölgesel ve ulusal düzeyde topluma hizmet verme doğrultusunda yaratıcı bir araç olma amacı taşırken aynı zamanda katılımcı eğitimin hedefi olan sosyal ve çevresel sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlamıştır.

Etkinliğin ilk ayağı, 300’ü aşkın öğrenci, öğretim üyesi ve araştırma görevlisinin katılımı ile Bedi’s Halk Plajı ile DAÜ Deniz Tesisleri arasında gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlik aracılığıyla kültürel duyarlılık artırılırken, kurumsal destek görmüş kültürel çeşitlilik ve saygı değerleri doğrultusunda gerçekleşmiş olan takım çalışmasının desteklenmesi de amaçlar arasında yer almıştır.

DAÜ Mimarlık Bölümü yetkilileri, ülkenin temiz sahillere ulaşmasını sağlayan ve çevreye olan saygı gibi değerler aracılığıyla gerçekleşen etkinlikte bir süreliğine ‘Sahillerde Arkamızda Ne Kadar Çöp Bırakıyoruz?’ sorusunu sormamayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Etkinlik 3 kilometrelik sahil şeridinin temizlenmesinin ardından DAÜ Deniz Tesisleri’nde verilen kokteyl ile devam etti. Daha sonra Mimarlık Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Özgür Dinçyürek bu anlamlı organizasyonun bir parçası olan ve bu olayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm öğrencilere, öğretim üyelerine ve araştırma görevlilerine anı sertifikası takdim etti.

Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dinçyürek, yüksek  katılım ile gerçekleşen bu etkinliğin öğrencileri ile öğretim üyeleri arasındaki iletişimin güçlenmesine vesile olmasının yanı sıra yeni akademik döneme böylesine anlamlı bir organizasyon eşliğinde başlamanın mutluluğunu dile getirdi. Prof. Dr. Dinçyürek ayrıca bu tür etkinliklerin devamının geleceğine değinip, mimar adaylarının çevre ve sosyal sorumluluk alanlarında bilinçlenmelerine Bölüm adına destek verdiklerini  belirtti.