İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Belçika Mimarlar Odası Başkanı Jos Leyssens'i Öğrencileriyle Buluşturdu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü geçtiğimiz günlerde yine dünyaca ünlü bir mimarı konuk etti. Belçika’da başarılı projelere imza atmış olan Yüksek Mimar Jos Leyssens, DAÜ Mimarlık Bölümü’nde vermiş olduğu seminerlerde öğrenci ve öğretim üyeleri ile buluştu.

Jos Leyssens  Belçika’da Licence to Build firmasında direktör olarak çalışmaktadır. 2009’dan beri de Belçika’nın Brabant ve Brüksel eyaletlerinin Mimarlar Odası Başkanlığı’nı ve 2005 yılından beri Milli Mimarlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa Mimarlar Konseyi’nin Asbaşkanlığı görevini yürütmüş olan Leyssens, şu an Konsey’de Belçika’yı temsilen görev almaktadır.

Ana teması eğitim binaları olan ilk günkü seminerde, Leyssens Avrupa genelinde başarılı mimari örnekler teşkil eden seçilmiş binalar hakkında detaylı bilgileri dinleyicilere aktardı. Avrupa’daki okul binalarının tasarımında gözönünde bulundurulan kriterler ve tasarım ilkeleri üzerinde durdu.

İkinci gün vermiş olduğu seminerde Leyssens, profesyonel alanda Avrupa’da yürütülen mimarlık mesleği üzerine önemli bilgiler paylaştı. Avrupa’nın farklı bölgelerinde inşaat sektörünün ve mimarlık mesleğinin bugünkü durumu üzerine yapılan çalışmalardan bilgiler verdi. Son on yılda, Avrupa’da değişen mimar profilini, mimarların çalışma koşullarını ve yapı endüstrisini Avrupa Mimarlar Konseyi istatistiki bilgilerden yararlanarak, değerlendirdi.

Çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisinin katılımı ile gerçekleşen seminerler, öğrencilerden gelen soruların ardından son buldu. Sunumların ardından DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, Jos Leyssons’a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletip, Mimarlık Bölümü adına anı plaketi takdim etti.