İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafooneh Mokhtarshahi Sani’ye Prestijli Görev

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafooneh Mokhtarshahi Sani, dünyanın en önemli mimarlık eğitimi akreditasyon kuruluşlarından biri olan National Architectural Accrediting Board (NAAB) Başkanı Stephen Schreiber tarafından NAAB 2023-24 Uluslararası Komitesi’nde görev yapmak üzere atandı.

Uluslararası Komite, NAAB’ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışındaki mimarlık okullarının, akreditasyon ile ilgili programları ve faaliyetleri denetleme görevini icra ediyor. NAAB’ın, yurtdışında eğitim almış lisans adaylarının eğitim referanslarının değerlendirilmesi ile ilgili programlarını ve faaliyetlerini denetleyen Uluslararası Komite; mimarlık akreditasyonuna ilişkin uluslararası ortaklıklarla ilgili olarak NAAB Yönetimi ile bağlantı görevini de üstleniyor.

Mimarlık Bölümü’nün Akademik Prestiji

ABD dışında yakın coğrafyamızda, ikisi Türkiye Cumhuriyeti’nde, biri ise DAÜ’de olmak üzere sadece üç mimarlık okulu NAAB ICert Akreditasyonlarına sahip. Uluslararası Komite üyeleri listesine dayanarak, Prof. Dr. Rafooneh Mokthtarshahi Sani bölgeden atanmış tek üye olduğundan, bu atama DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün akademik prestijinin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor.

Bu prestijli atama, özelde DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün bölgedeki diğer mimarlık okullarından farkını vurgularken, DAÜ’nün uluslararası alanda ne kadar söz sahibi olduğuna da işaret ediyor.