İçeriğe git

DAÜ Mezunu Baha, Almanya’da Kariyer Basamaklarını Tırmanıyor

2004 yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü mezunlarından Mehmet Baha, Almanya'da bulunan 'SensoMotoric Instruments GmbH' da Satış Dağıtım Müdürü olarak görev yapıyor. Dünyanın önde gelen şirketlerinden olan SensoMotoric, farklı teknolojiler üretmektedir. Dünyanın birçok farklı yerine seyahat eden Baha, yaptığı sunumlarla yüksek teknoloji ürünlerini tanıtıyor. Aynı zamanda, Almanya merkezli şirket için bir strateji geliştiren Baha, Latin Amerika, İspanya, Orta Doğu ve Hindistan'daki satış oranlarını da artırmıştır.

SensoMotoric Instruments GmbH'dan önce Baha, Türkiye'de kendi eğitim ve danışmanlık şirketini kurmuş ve aynı zamanda UNDP Türkiye'de danışman olarak çalışmıştır. Daha sonra ise 4 yıl boyunca 'Facebook'un İrlanda'da bulunan Avrupa merkez ofisinde görev almıştır.

Lisans eğitimini DAÜ İşletme Bölümü'nde tamamlayan Baha’nın, Washington DC'de bulunan American University'den Fulbright bursu ile alınmış lisansüstü diploması vardır. Baha iyi derecede Türkçe, İspanyolca ve İngilizce ve orta derecede Almanca konuşmaktadır. Baha aynı zamanda müzisyen olup İrlanda, Amerika, KKTC, Guatemala, Türkiye ve Almanya'da farklı müzik gruplarında yer almıştır.