İçeriğe git

DAÜ, Meslek Liseleri Bilgi Beceri Yarışmalarının Turizm Dalındaki Yarışmalarına Ev Sahipliği Yaptı

Her yıl büyük bir ilgi ile izlenen Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışmaları’nın Turizm dalındaki yarışmaları, bu yıl da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda ve DAÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 20 Nisan 2018 Cuma günü, saat 09:30’da, DAÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfakları ile Tower Bar’da gerçekleştirilen yarışmalarda Meslek Lisesi öğrencileri, mutfak dalında “Yerel Mutfak Yarışması” ile “Sepet Yarışması”, servis dalında ise “A la Carte Mönü Servisi” ile “Kokteyl” yarışmalarında kıyasıya yarıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen söz konusu yarışmaya; Karpaz Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Yerel mutfak için 14, Sepet yarışması için 12, Servis için 4 ve Kokteyl yarışmalarında 12 öğrenci olmak üzere toplam 42 öğrenci dereceye girmek için tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmanın “Sepet Yarışması” kategorisinde Ayhan Aşçıoğlu, Gökhan Mutlu, Esat Kastanbollu, Gökhan Özdemir, Kurtuluş Özbaşar, Pınar Barut ve Ali Damdelen, “Yerel Mutfak” kategorisinde Selim Yeşilpınar, Mustafa Şah, Mine Adalıer ve Münevver Gürel, “Kokteyl” kategorisinde Salih Doğrusöz, Orhan Uludağ, Tahir Taşlı ve Koral Karamanoğlu, “Servis” kategorisinde ise Serdar Oktay, Hasan Daşkın, Hüseyin Bozdağlar ve Can Avcı jüri üyesi olarak yer aldı.

Gülşen Hocanın

“Günümüzün ve Geleceğimizin Mesleği”

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın, yarışmada uluslararası yarışmalarda kullanılan kuralları uyguladıklarını ve bunun öğrencilerin kendilerini uluslararası yarışmalara hazırlaması bakımından önemli olduğunu ifade etti. KKTC’de mutfak sanatları denildiğinde akıllara gelen ilk isim olan Mustafa Şah da, gençlerin neler yaratabileceklerini gösterdiği bu yarışma ile tecrübelerini ve yaratıcılıklarını arttırdıklarını ifade etti. DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, gençlerin üretimlerini görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, aşçılık veya gastronomi alanında kariyer yapmak isteyen genç lise öğrencilerine başarılar diledi. KKTC’de gün geçtikçe açılan otellerin yeni istihdam olanakları yarattığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, günümüzün ve geleceğin mesleği olan aşçılık ve gastronominin öğrenciler için büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Yarışmaya katılan ve oldukça heyecanlı oldukları gözlenen lise öğrencileri de, DAÜ TV’ye verdikleri röportajlarda yarışmayı çok beğendiklerini, DAÜ Turizm Fakültesi’nin kendilerine sunduğu olanaklardan etkilendiklerini ve yarışmada derece almak için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. Kendilerinden daha küçük olan ve bu mesleği seçmek isteyen öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan yarışmacılar, bu mesleğin severek yapılması gerektiğine işaret ederek, yaratıcılığın önemine dikkat çektiler.

Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışmaları’nın ödülleri, tüm branşlar için 31 Mayıs 2018 tarihinde Lefkoşa’da düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak.