İçeriğe git

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Başarılı Öğrencilerine Şeref - Yüksek Şeref Sertifika ve Ödül Töreni Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İşletme ve Ekonomi Fakültesi 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi  Şeref ve Yüksek Şeref Sertifika ve Ödül Töreni gerçekleştirdi. DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende 546 başarılı öğrenciye sertifikaları verildi.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Bankacılık ve Finans bölümlerinde başarı gösteren lisans öğrencileri DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Besim ile bölüm başkanları ve öğretim üyelerindan sertifikalarını aldılar. 

Şeref - Yüksek Şeref Sertifika Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Besim, mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını dile getirerek, 3000’e yakın öğrencilerinin olduğunu ve bunların %30’unu yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturduğunu kaydetti. Prof. Dr. Besim, fakültenin disiplinli bir eğitim sistemine sahip olduğunu ifade etti. Fakülte bünyesinde bulunun İşletme, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Bankacılık ve Finans Bölümlerinin müthiş bir işbirliği içerisinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Besim, öğrencilerin farklı alanlarda seçmeli ders alıp geliştirilen çift anadal programları sayesinde 2 diploma alma şansına sahip olduklarını ve bu imkanın iş hayatlarında büyük bir avantaj sağladığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Besim, URAP sıralamasına göre Türkiye Cumhuriyeti (TC) Üniversiteleri içerisinde DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü’nün 4., İşletme Bölümünün ise 8. sırada yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. Besim, ayrıca DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin EdUniversal sıralamasında bölgede 7. sırada olduğunu kaydetti. Fakültenin eğitimin yanı sıra araştırma ve makalelere de önem verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Besim, sektörle içiçe bir fakülte olduklarını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Besim, mezun olacak olan öğrencilere eğitim sonrası hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra kokteyle katılarak öğretim üyeleri ile birlikte başarılarını kutladılar.

Öğrenciler Ne Dedi?

Doğanay Aras – Türkiye

Çalışmalarının sonucunu alınca daha çok çalışma duygusuna sahip oluyorsunuz. Kalabalık bir fakülteyiz ve burada bu başarıya sahip olmak çok güzel bir duygu. Aldığım eğitimin iş hayatıma da çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Necati Alizade - Azerbaycan

Sertifika törenleri biz öğrencileri daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Alanında uzman ve başarılı hocalar tarafından eğitim alıyor olmaktan ötürü çok şanslıyız. DAÜ’den mezun olacak olmaktan çok mutluyum ve arkadaşlarıma da DAÜ’yü tavsiye ediyorum.

Pınar Dereli – KKTC

Bugün burada olmaktan çok mutluyum, bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor bu organizasyonlar. Düzenli olarak çalışırsanız ve sorumluluklarınızı yerine getirirseniz sahip olamayacağınız başarı yoktur. DAÜ’de olmaktan çok mutluyum, çok kaliteli ve uzman öğretim üyelerimiz var. Yine tercih yapma şansım olsa yine DAÜ’yü seçerdim.

Toğrul Abbasov – Azerbaycan

Çalışmalarımızın karşılığını almaktan ötürü çok mutluyum. DAÜ uluslararası bir ortama sahip ve çok kaliteli bir eğitim kurumu. DAÜ’yü çok seviyorum, kendimi evimde gibi hissediyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.