DAÜ İngilizce Hazırlık Okulu’ndan “Dogs in Need” Sosyal Sorumluluk Projesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından, ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ organizatörü Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları Fayka Güresun, Suzanne Kayalp ve Aman Rassouli‘nin önderliğini yaptığı ‘DOGS IN NEED’ projesinin ilk etkinliği gerçekleştirildi.

Projeyi yürüten öğretmenler ve yaklaşık 75 öğrenci tarafından projenin ilk etkinliğinde DAÜ’de hayatlarını idame ettiren sokak köpekleri için 12 tane yuva yapılmış ve DAÜ kampüsünün belirli noktalarına yerleştirilmiştir. DAÜ kampüsünde yaşayan sokak hayvanlarını yaz kış sıcaktan veya soğuktan koruyan, başlarını sokacak yuvaların yapımında katkıları olduğundan dolayı, etkinlik sonrasında öğrenciler mutlu ve huzurlu olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, fırsatları oldukça yine böyle yardım projelerinde yer alarak, can dostlarımız için fayda sağlamaya devam edeceklerini ve sosyal farkındalık yaratmak istediklerini söylediler.