İçeriğe git

DAÜ İletişim, Fotogazeteci Emin Özmen'i Ağırladı

World Press Photo ödüllü Fotogazeteci Emin Özmen, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nin uygulama gazetesi olan Gündem’in ‘Foto Gazetecilik’ söyleşisine katıldı.

Söyleşide, çektiği fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisini ve Türkiye’deki Gezi olaylarını anlatan bir video belgeselini izleten Özmen, çektiği savaş fotoğraflarıyla adından yabancı medyada sıkça söz ettiriyor. Emin Özmen, savaş bölgelerine gidip fotoğraflamasının gerekçesi olarak, “Kendime dert ediniyorum ve savaşı anlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Suriye’de bir tesadüf eseri tanık olduğu infazı görüntülediğini anlatan Özmen, vicdanıyla işinin arasında kalmak yerine, “O anları düşünmüyorum, kendi içimdeki muhasebeyi kendimle baş başa kaldığımda yapıyorum. Orada olanları bir şekilde dünyaya duyurmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.” dedi. İnfaz fotoğraflarını çektikten sonraki 6 ay eline fotoğaf makinesi alamadığını söyleyen Emin Özmen, Soma felaketinin yaşanmasının ardından Soma’yı fotoğraflamak üzere tekrar işine döndüğünü ifade etti.

14 arkadaşıyla birlikte kurduğu Le Journal Ajansı’nda görevini sürdürmekte olan Özmen, DAÜ İletişim öğrencilerinin de ajansta staj yapabileceğini söyledi.

Etkinliğin sonunda, DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurten Kara, Emin Özmen’e DAÜ logolu Kıbrıs’a özgü Lefkara el işi hediye takdim etti.