İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi'nde "Televizyonda Freelance Çalışmak" İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü tarafından “Televizyonda Freelance Çalışmak” isimli söyleşi gerçekleştirdi. 30 yıldır Türkiye’de televizyonlar için içerik üretimi yapan Halit Ziya Demirtaş tarafından gerçekleştirilen söz konusu söyleşi, İletişim Fakültesi Mor Salon’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Halit Ziya Demirtaş

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad, katılımcılara teşekkürlerini ileterek söyleşinin verimli geçmesi temennisinde bulundu. Fakülte ve sektör buluşmalarının son derece önemli olduğunu aktaran Doç. Dr. Özad, önümüzdeki günlerde de buluşmaların devam edeceği bilgisini verdi.

Halit Ziya Demirtaş

“Manşet”, “Zamanda Yolculuk”, “ve Zaman Durdu”, “Hey Taksi”, “İki Kuşak Bir Mutfak” gibi başarılı bir dizi medya ürününün yaratıcısı olan Demirtaş, Freelance çalışma alanında öğrencilere bilgiler vererek, 30 yıldır bu alanda üretim yapmakta olduğunu ve ilk olarak Yeşilçam’da bu çalışmalarının şekillendiğini belirtti.

Demirtaş, iş hayatına başladığı dönemde yaşadığı zorluklardan, meslek ile ilgili yaşadığı ilklerden ve izlediği yoldan bahsederek öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Konuşmasında “Uzmanlaşın, sıradanlaşmayın. Bir konuda bilginiz olsun ve o konuda bilginizi sorgulatmayın.” sözleriyle öğrencilere, okul hayatları bittikten sonra ne yapmak istediklerine karar vermeleri gerektiğini ve okulda verilen temel bilgilerin üzerine kendi deneyimlerini katmaları gerektiğinden bahsetti.

Halit Ziya Demirtaş

30 senelik meslek hayatında yaptığı işlerden örnekler gösteren Demirtaş, katılımcılardan gelen soruları cevapladı. Söyleşi, Doç. Dr. Özad ve Radyo TV Sinema Bölümü Başkan Yardımcısı Ahmet Goran’ın Demirtaş’a hediye ve plaket takdiminin ardından çekilen toplu fotoğraf sonrası sona erdi.