İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi, Nitelikli İletişimciler Yetiştirmeye Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, teorik ve pratik donanıma sahip olmanın yanı sıra eleştirel düşünebilen, etik değerlere sahip ve topluma karşı sorumluluğunun bilincinde olan nitelikli iletişimciler yetiştirmeye devam ediyor.

İngilizce ve Türkçe lisans imkânı

İletişim Fakültesi, çatısı altında üçü İngilizce üçü Türkçe olmak üzere altı lisans programında eğitim yürütülüyor. Radyo-Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında hem İngilizce hem Türkçe; Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı’nda İngilizce; Gazetecilik’te ise Türkçe eğitim veriliyor. Fakültede öğrencilere eğitimlerini ister İngilizce ister Türkçe yapma fırsatı sunuluyor.  

Medyaya erişim kolaylığı

İletişim Fakültelerinde gerçek anlamda bir iletişim eğitimi verebilmek için öğrencilerin medyaya erişimlerinin kolay olması ve öğrencilerin fakültenin sunduğu olanaklardan diledikleri zaman rahatlıkla yararlanabilmeleri gerekmektedir. İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ümit İnatçı, Fakülte içerisinde öğrencilerin yararlanabileceği birçok birimin oluşturulduğuna dikkat çekerek Medya Takip Merkezi’nde Kıbrıs ve Türkiye gazeteleriyle mesleki dergilerin bulundurulduğunu ve aynı anda beş televizyon kanalının yayınlarının izlenebildiğini bildirdi.

Pratik yapma imkânı

İletişim Fakültesi öğrencilerinin, DAÜ TV’de, Radyo DAÜ’de, Fakülte’nin aylık olarak yayımlanan öğrenci gazetesi Gündem’de, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin kurduğu Genesis IMC isimli reklam ajansında çalışabildiklerine değinen Doç. Dr. İnatçı, ayrıca öğrencilerin diledikleri zaman fakültenin kamera ve fotoğraf makinesi gibi ekipmanlarından da yararlanabildiklerini belirtti. Fakültedeki yapım stüdyosu ile fotoğraf stüdyosunda öğrencilerin belgesel, kısa film çekme, program üretme, çekilen programları montajlama, sanat fotoğrafçılığı yapma gibi olanaklara sahip olduklarını ifade eden Doç. Dr. İnatçı, bu stüdyoların öğrenci projelerine odaklı olduğunu aktardı. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri için de Macintosh bilgisayarlarla donatılmış bir laboratuvarın bulunduğunu belirten Doç. Dr. İnatçı, ayrıca öğrencilerin bölümdeki Design Center’da uygulama olanağı bulduklarını da vurguladı.

İletişim yüksek lisans programı ilk 200 listesinde

İletişim Fakültesi’nin İletişim ve Medya Çalışmaları tezli yüksek lisans programı, yüksek lisans programlarını derecelendiren Eduniversal isimli kuruluş tarafından dünyadaki en iyi 200 İletişim yüksek lisans programından birisi olarak gösteriliyor. Fakülte’nin doktora programı da sahip olduğu uluslararası öğrenci sayısı açısından dikkat çekiyor. Fakülte bünyesinde ayrıca, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı ile Dijital Medya ve Film tezsiz yüksek lisans programları yürütülüyor.

Mezunlar sektörde de başarılı

DAÜ İletişim Fakültesi mezunlarının DAÜ’yü her zaman gururla andıklarını belirten Doç. Dr. İnatçı, mezunlarının medyada, halkla ilişkiler sektöründe ve reklam sektöründe kendilerine yer edindiklerini ve üst pozisyonlara geldiklerini, ayrıca yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan mezunların üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışabildiklerini vurguladı.

DAÜ İletişim Fakültesi olarak, uluslararası düzeyde akreditasyon almak için American Communication Association (ACA) ile temasa geçtiklerini de söyleyen Doç. Dr. İnatçı, akreditasyonla birlikte eğitim kalitelerinin uluslararası düzeyde tescillenmiş olacağını aktardı.

Öğrenciler Ne Dedi?

Mürüde ÖZEN - KKTC

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencisiyim. DAÜ’yü KKTC’nin en iyi üniversitesi olduğunu bildiğim için tercih ettim. DAÜ’nün kampüsü gerçekten çok iyi ve öğrenciye birçok olanaklar sunuyor. Öğretim üyeleri öğrencilerle bire bir iletişim halinde ve alanlarında uzman kişilerden oluşuyor. DAÜ’de olduğum için çok memnunum.

Ahmet Tözün - KKTC

İletişim Fakültesi’nde İletişim ve Medya Çalışmaları’nda yüksek lisans öğrencisiyim. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimim için DAÜ’yü tercih ettim. DAÜ’nün KKTC’de alanında en iyi iletişim kadrosuna sahip üniversite olduğunu düşünüyorum. DAÜ’de olduğum için çok memnunum ve kesinlikle yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra alanımda başarılı olacağıma inanıyorum.

Kübra ŞAHİN - TC

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. DAÜ’yü verdiği kaliteli eğitim nedeniyle tercih ettim. Aynı zamanda DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nde öğrenci asistan olarak da görev yapıyorum. Böylece eğitimim sırasında aldığım teorik bilgileri pratiğe dökebiliyorum. DAÜ verdiği kaliteli eğitim ve öğrencilerine sunduğu fırsatlar ile tam donanımlı iletişimciler yetiştiriyor.

Deborah Amokele UGBE - Nijerya

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Kardeşim de DAÜ’de eğitim aldığı için eğitim kalitesinin ne kadar üst düzeyde olduğunu biliyordum. Burada olduğum için memnunum. Fakülte öğrencilerine kendilerini geliştirebilmeleri için birçok fırsatlar sunuyor. Öğretim üyeleri de bizlere herzaman dostça yaklaşıyor. Herkese DAÜ İletişim Fakültesi’ni tavsiye edebilirim.