İçeriğe git

DAÜ ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel ile Mesleki Teknik Öğretim Daire Müdürü Gülşen Hocanın imza koydu. Söz konusu protokol ile DAÜ ile İskele ve Gazimağusa Bölgesi Meslek Liseleri arasında karşılıklı iş birliği yapmak, kurumlar arası bağları ve iletişimi geliştirerek eğitime fayda sağlamak amaçlanıyor. 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın da katıldığı söz konusu imza töreni 16 Haziran 2021 Çarşamba günü, saat 12:00’de, DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. İmza töreninde DAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, Gazimağusa Meslek Lisesi Müdürü Redif Güvensoy, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kağan Tokgöz ile Gazimağusa Ticaret Lisesi Müdürü Savaş Moralı hazır bulundu.

Prof. Dr. Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında çok önemli bir iş birliği için bir araya gelindiğini belirterek, DAÜ’nün mesleki teknik eğitime her zaman önem veren bir üniversite olduğunu aktardı. DAÜ’nün mesleki teknik eğitim konularında ön lisans ve lisans programları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün her zaman desteğe hazır olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hocanın böylesi anlamlı bir iş birliğinde bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Mesleki Teknik Öğretim Daire Müdürü Gülşen Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’nün mesleki eğitime verdiği önemin her platformda ortaya çıktığını belirterek, DAÜ ile çok daha sistemli bir iş birliği içerisinde olacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını bildirdi. Daire olarak birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Hocanın, akademik ve teknik konularda duyulan desteğin DAÜ ile imzalanan iş birliği protokolü ile ortadan kalkacağına inandığını vurguladı. DAÜ ile iş birliği içerisinde olmanın gurur verici olduğunun altını çizen Hocanın, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.