İçeriğe git

DAÜ ile İsveç Blekinge Institute of Technology Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İsveç Blekinge Institute of Technology arasında iş birliği protokolü imzalandı. DAÜ İletişim Fakültesi ile Blekinge Institute of Technology Teknoloji ve Estetik Bölümü arasında karşılıklı öğretim üyesi değişimi ile kısa dönemli uluslararası akademik iş birliklerini kapsayan protokolün imza töreni, 20 Haziran 2023 Salı günü, saat 10:30’da, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında gerçekleşti. Törende; DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aysu Arsoy ve Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, Uluslararası Akademik İşler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nilgün Suphi ile İsveç Blekinge Institute of Technology, Teknoloji ve Estetik Bölümü, Uluslararası İlişkiler Akademik Direktörü Asa Bejdevi de hazır bulundu.

İş Birliğinin Gelişerek Devam Etmesi Temennisinde Bulunuldu

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, DAÜ İletişim Fakültesi ile başlayan bu iş birliğinin, gelecekte iki üniversite arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek üzere bir altyapı oluşturduğunu kaydetti. DAÜ’nün tarihi ve güncel durumu hakkında bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Hocanın, DAÜ İletişim Fakültesi’nin çok dinamik ve aktif bir fakülte olduğunu ve pek çok uluslararası projelerde yer alarak DAÜ’nün uluslararası alandaki görünürlüğünün artmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ ile Blekinge Institute of Technology arasındaki iş birliğinin güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Törende konuşan İsveç Blekinge Institute of Technology, Teknoloji ve Estetik Bölümü, Uluslararası İlişkiler Akademik Direktörü Asa Bejdevi de bu iş birliğinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, anlaşmaların oluşturulduğu süreçte DAÜ personelinden almış oldukları profesyonel yardımlardan dolayı teşekkür etti. Bejdevi, iki üniversite arasındaki iş birliğinin öğrenci değişim anlaşmalarıyla da güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hocanın ile Bejdevi karşılıklı hediye takdiminde bulundular. Ayrıca Bejdevi tarafından DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu’na da hediye takdiminde bulunuldu.