İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nde Proje Sunumları ve Son Ders Sunumu Gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi "İç Mimarlık Atölyesi VI” dersi kapsamında proje sunumları ve son ders sunumunu gerçekleştirdi. DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nil Paşaoğulları Şahin, Yrd. Doç. Dr. Kamil Güley ve Araştırma Görevlisi Erhan İlhan yürütücülüğündeki Türkçe program ile Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu ve Araştırma Görevlisi Nisan Akalın yürütücülüğündeki İngilizce program öğrencilerinin üzerinde çalıştığı projede tasarım konusu Mağusa Limanı gidiş terminali iç mekanlarının günümüz şartlarına göre yeniden tasarlanması olarak belirlenmişti.

Söz konusu proje kapsamında, öğrencilerden özgün senaryo geliştirmeleri istendi. Tasarıma başlarken dünya çapında bilinen deniz limanı veya hava limanı terminal binalarının iç mekanlarının örnek olarak araştırılıp ihtiyaç programlarının, mekan, işlev, aktivite kurgusunun, entegre sistemlerinin, ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve güvenlik, evrensel / sorumlu tasarım vb. konularının analiz edilmesi beklenmiştir. Ayrıca tasarlanan alanda mekânsal bir kimlik geliştirilmesi ve bu kimliğin tüm mekanların karakterlerini oluşturmada etkin bir yaklaşım unsuru olarak tasarlanması istenmiştir.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nde Proje Sunumları ve Son Ders Sunumu Gerçekleşti

Proje sunumlarında ders yürütücülerinin yanı sıra, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afet Coşkun, İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılgın Damgacı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başarılı iç mimarlarından Hasan Özyalçın ve Ürün Albayrak konuk jüri üyesi olarak yer aldı.

Öte yandan etkinliğin ikinci gününde ise ülkenin önde gelen iç mimarlarından Hasan Özyalçın ve Ürün Albayrak son ders niteliğinde mesleki deneyimlerin paylaşıldığı “Son Ders” sunumunu gerçekleştirdi.  Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sunumda mesleki tecrübe ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşan Özyalçın ve Albayrak, sunum sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nde Proje Sunumları ve Son Ders Sunumu Gerçekleşti