İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri Mezunlarla Biraraya Geldi

Doğu Akdeniz  Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ‘’Mezunlar ile Sohbet’’ konsepti altında İç Mimarlık Mezunları ile İç Mimarlık Bölüm öğrencilerini buluşturdu. 26 Şubat 2016 tarihinde, Mimarlık Fakültesi A01 Seminer Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İç Mimarlık Bölüm öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Doç. Dr. Banu Çavuşoğlu ve Doç. Dr. Zehra Öngül’ün moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte mezunlar kariyer deneyimlerini paylaştılar.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü 2012-2013 Akademik Yılı mezunu olan Hasan Ali Eryılmaz,  Göktuğ Taymaz, Tuncay Daşdoğan, Emre Gülcan ve Muharrem Sinan Parlak üniversite eğitimi boyunca gerek akademik gerekse de sosyal alandaki deneyimlerinin kariyer yaşamlarına olan yansımalarını aktardılar.          

Mezunlar, DAÜ’nün sunduğu kaliteli eğitim ortamında edindikleri bilgilerin ve özellikle yaklaşımların sektörde yer edinmek açısından büyük avantaj olduğunun altını çizdiler. Öğrencilik yılları içerisinde iş deneyimi olarak yapılan stajların iş bulma açısından çok önemli olduğunu belirten mezunlar, öğrencilerin dinamik rekabet ortamında sektörün aradığı yetkinliklere sahip olmak için kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri gerektiğini söylediler.

Sohbetin son bölümünde mezunlar  kariyer yaşamında hedef belirlemenin ve bu hedeflere bağlı kalmalarının kendilerine güç ve azim verdiğini ve  karşılarına çıkan zorlukların üstesinden gelmelerine çok yardımcı olduğunun da altını çizdiler.