İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Öğrenci Adaylarını Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrenci adaylarını ağırladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) liselerinde eğitim gören lise son sınıf öğrencileri DAÜ İç Mimarlık Bölümü’ne ziyaret gerçekleştirerek ileride eğitim almak istedikleri bölüm hakkında bilgi sahibi oldular.

Üniversite kararlarını netleştirme aşamasında olan öğrenciler gerçekleştirdikleri ziyarette DAÜ’deki eğitim, olanaklar ve kampüs hayatını yakından görme fırsatı yakaladılar. Program kapsamında öğrenciler için çeşitli aktiviteler, kampüs turları, söyleşi gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Akademik ortam, öğretim üyeleriyle tanışma, var olan öğrenci temsilcileri ile buluşma, kurgulanmış atölye çalışmaları ile mesleki alana giriş yapma gibi pek çok değerli bilginin paylaşıldığı ve deneyimin yaşandığı etkinlik sayesinde öğrencilerin DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nün öğrencilerine neler sunabileceklerini keşfetmeleri amaçlandı. Ziyaret sırasında aday öğrenciler İç Mimarlık alanının dünya çapında gerekli tüm norm ve doneleriyle eğitimini planlayıp yürüten DAÜ İç Mimarlık Bölümü hakkında gerekli bilgiyi yerinde alma fırsatı buldular.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Öğrenci Adaylarını Ağırladı 

DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afet Çeliker Çoşkun, ünlü tasarımcı Frank Gehry’nin “Wiggle Chair” adlı oturma elemanının 1/5 ölçekte maketinin yapıldığı kısa süreli atölye çalışması aracılığıyla aday öğrencilerin yaparak öğrenme, takım çalışması ve İç Mimarlık alanına tasarımcı bilgisi, çalışma tekniği, malzeme bilgisi, mekansal öğeler bağlamında bütüncül bir deneyim yaşadıklarını vurguladı. 

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, KKTC liselerinde eğitim gören Anafartalar Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Erenköy Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, TED Koleji, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi gibi çeşitli liselerin, İç Mimarlık alanına ilgi duyan çok sayıda öğrencisini konuk etmenin mutluluğunu yaşadı.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Öğrenci Adaylarını Ağırladı

Bu paylaşım ortamlarının, lise öğrencilerine üniversite eğitimini birebir deneyimlemeleri açısından oldukça yararlı olduğuna dikkat çeken DAÜ İç Mimarlık Bölümü tanıtım sorumlusu Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu, İç Mimarlık alanını ve bölümün sunduğu olanakları aday öğrencilere doğru şekilde aktarabilmenin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, aday öğrencileri heyecanla kabul ettiklerini ve birlikte kaliteli bir zaman paylaştıklarını kaydetti.