İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Ödüle Doymuyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunu Arda Fethi Akgün ve bölüm öğrencileri Havva Rızalar ile Kübra Zıvkara, Türkiye Cumhuriyeti’nde tasarım alanında katılımı en yüksek yarışmalardan biri olan 14’üncü Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Arda Fethi Akgün Ödül

Arda Fethi Akgün Proje

Havva Rızalar Proje

Kübra Zivkara Proje

Arda Fethi Akgün, Akıllı Mobilyalar kategorisinde “Nurus Altın Ödülü”ne layık görülürken, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Prof. Dr. Asu Tozan ve Nisan Akalın yönetiminde yürütülen ITAS 403 Mobilya ve Donanımları dersi kapsamında yarışmaya yönlendirilen öğrenciler Havva Rızalar “Altın Ödül”e, Kübra Zıvkara ise “Final Katılım Ödülü”ne kayık görüldü.

“Yürekten Kutluyorum”

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Afet Coşkun, kazanan öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu ve bu çerçevede öğrencileri ve öğretim elemanlarını tebrik ederek yürekten kutladığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşen 14’üncü Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na bu yıl 1,048 tasarım ile başvuruda bulunuldu. Yarışma sonucunda 33 tasarımcı ödüllendirildi.

Jüride Tasarım Alanının En Önemli İsimleri Yer aldı

Akademisyenler, profesyonel tasarımcılar, ön lisans ve lisans öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu yarışmanın jürisi, tasarım alanında günümüzün en önemli isimlerinden oluştu. Yarışmanın Jüri Başkanlığı’nı Prof. Önder Küçükerman yürütürken, tasarımın ve sektörün duayenleri arasında olan Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral ve Murat Armağan jüri üyeleri arasında yer aldı. TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği yarışmayı destekleyen kuruluşlar arasında yer aldı.