İçeriğe git

DAÜ Hemşirelik Bölümü Uluslararası Hemşireler Günü'nde Etkinlik Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü geçtiğimiz günlerde “Uluslararası Hemşireler Günü” kapsamında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2017 yılı için belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşirelerin Rolü” temalı etkinlik gerçekleştirdi. 

Selma Görgülü

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. R. Selma Görgülü, etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileterek uluslararası hemşireler birliği hakkında bilgiler verdi. Konuşmasına DAÜ Hemşirelik Bölümü hakkında verdiği bilgiler ile devam eden Prof. Dr. Görgülü, bölümün kurulduğu günden itibaren istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Görgülü, bölümün 2017 – 2018 Akademik Yılı’ndaki hedefleri hakkında da bilgiler verdi. Tüm hemşirelerin hemşireler haftasını kutlayan Prof. Dr. Görgülü, Hemşirelik Bölümü öğrencilerine seslenerek “Mesleğin geleceği sizlersiniz, mesleği sizlere emanet edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gülten Sucu Dağ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, uluslararası hemşireler günü hakkında bilgiler vererek tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutladı. Hemşirelik mesleğinin profesyonellik gerektirdiğine değinen Yrd. Doç. Dr. Dağ, hemşireliğin önemini anlattı. 

Samiye Mete

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samiye Mete moderatörlüğünde hemşire Aytül Karabalkanlı, DAÜ Hemşirelik Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi hemşire Zişan Pekri ve Hemşirelik Bölümü lisans öğrencileri Fulya Eskioba, Ayşe Korkmaz ve Serkan Ceylan tarafından “Hemşireliğe giden yolculuğum; Ne Umuyorum, Ne Bulacağım?” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşinin ardından düzenlenen kokteyl sonrasında öğrenci etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik, Hemşireler Günü nedeniyle öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler kapsamında başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.