İçeriğe git

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım Merkezi Etkinliklerine Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sanat ve Tasarım Merkezi 2013 – 2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde birçok etkinlik düzenleyecek

Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Doç. Dr. Ümit İnatçı’dan “Küçük Büyük İşler” Sergisi…

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Bölüm Öğretim Üyesi ile Merkez Başkanı Doç. Dr. Ümit İnatçı’nın çalışmalarından oluşan enstalasyon sergisi “Küçük Büyük İşler” adıyla 4 – 14 Nisan 2014 tarihleri arasında Lefkoşa İsmet V. Güney Sergi Salonu’nda izleyicisiyle buluşacak.

Muhteşem Yüzyıl’ın Görsel Efekt Tasarımcıları DAÜ’de…

“Muhteşem Yüzyıl” dizisi ve  “Çanakkale Yolun Sonu” filminin görsel efekt çalışmalarıyla ses getiren Digiflame firması direktörü ve tasarımcıları DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Nisan ayı içerisinde atölye çalışması ve seminer gerçekleştirecek. 

Öğrenciler 18. İstanbul Grafik Tasarım Haftası’na Katılacak

DAÜ İletişim Fakültesi, Grafik Tasarım ve Yeni Medya Kulübü, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden iki öğrenci Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından 14 – 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. İstanbul Grafik Tasarım Haftası’nda atölye çalışmaları ile üniversitemizi ve bölümümüzü temsil edecek.

Yüksek Lisans öğrencilerinden “Abandoned” temalı sergi…

DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin “Abandoned” isimli poster, postcard, videoart ve motion graphics disiplinlerinden oluşan karma sergisi izleyiciyle buluşuyor. 9 farklı ülkeden 30’a yakın öğrencinin çalışmalarının yer alacağı serginin açılışı 26 Mayıs 2014’te Lefkoşa Goethe Enstitüsü’nde yapılacak.

İran Sanatının Öncülerinden Aydın Aghdashloo DAÜ’ye Geliyor…

İran çağdaş sanat ve tasarımının öncülerinden Aydin Aghdashloo’nun yapıtları Mayıs ayı içerisinde “Sanat ve Tasarım” sergisi ile DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacaktır. Aghdashloo sergi öncesi bir de seminer verecek.

Doç. Dr. Ümit İnatçı’nın Sanatı Dünya İzleyicisiyle Buluşuyor…

Doç. Dr. Ümit İnatçı’nın sanat yapıtları uluslararası sergilerde izleyicisiyle buluşacak. Mayıs ayı içerisinde Kosova Qahili Galery’de gerçekleştirilecek kişisel serginin ardından, yine aynı ayda  Baf Arkeloji Müzesi ve Lanitis Sanat Vakfı Merkezi’nde, Ekim ayında ise İtalya’nın başkenti Roma’da  kentinde İnatçı’nın yapıtları “Çağdaş Kıbrıs Sanatı” adı altında sergilenecek. 

Öğretim üyelerine Dünya Tasarım Kongresinden davet…

DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan Haziran 2014’te Çin’in Dalian kentinde düzenlenecek olan Dünya Tasarım Kongresi’nden konuşmacı olarak davet aldılar.

DAÜ’den iki toplumlu sergi…

Öte yandan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk sanatçıların yapıtlarından oluşan “Beyond the Walls” isimli sanat sergisi Eylül ayında izleyiciyle buluşacak. DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan serginin açılışı 25 Eylül 2014’te yapılacak.