DAÜ Giriş ve Burs Sınavı 2014 İçin Kayıtlar Başladı

05 Haziran 2014 Perşembe günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2014 için başvuru kabulü 2 Mayıs 2014 tarihinde başladı. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014’ün, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde yapılacağı belirtildi. 04 Haziran 2014 tarihine kadar sürecek olan başvuruların Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ve 20 Mayıs – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabileceği açıklandı.

Sınava giriş harcının geçen yıl olduğu gibi 25 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile başvurularının kabul edileceği açıklandı. Açıklamada ayrıca sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

Liselerde de Başvuru Kabul Ediliyor

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sınava başvurular, ayrıca bir program çerçevesinde KKTC liselerine yapılacak olan ziyaretler esnasında da yapılabilecek. Aşağıdaki programa göre DAÜ görevlileri tarafından yapılacak olan ziyaretlerde de öğrencilerden başvuru kabul edilebilecek. Açıklamada sınava giriş harcının liselerde yapılacak başvuru esnasında da yatırılabileceği belirtildi.

5 Mayıs 2014 Pazartesi
  • Bülent Ecevit Anadolu Lisesi