DAÜ Finans Günü Etkinliklerinde Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü tarafından düzenlenen “Finance Day – Finans Günü” etkinliği, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe, İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 200 civarında katılımcının yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını, DAÜ Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Özataç gerçekleştirdi. Öğrencilerin akademik dönem içerisinde ve derslerin dışında yapmış oldukları finans tabanlı proje ve aktivitelerin önemine işaret eden Doç. Dr. Özataç, bu aktivitelerin gelecekte öğrencilerin kariyer hayatlarına büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Öğrenciler, Finans Günü kapsamında akademik dönem içerisinde yaptıkları grup projelerini tanıttı. Finansın günlük hayat ve toplum içerisindeki önemini vurgulayan mikro-finans projeleri arasından “Yaşlı insanlara yardımcı eller” ve “Geleneksel lezzet satışları” projeleri ödüllendirildi. Farklı finans konularında yapılan münazara serileri arasından En İyi Münazara Ödülü, Morgan Manjonjori’ye takdim edildi. Öğrenciler tarafından finans alanında yapılan en iyi akademik araştırma olarak “The Impact of the Government Expenditure on Education and Economic Growth: The Case of France – Eğitim ve Ekonomik Büyümede Hükümet Giderlerinin Etkisi: Fransa Örneği” seçildi. “Finans disiplinini yaratıcı bir sanat eseri ile anlat” temasıyla hayata geçirilen “Creativity Projects – Yaratıcılık Projeleri”nde ise En İyi Eser Ödülü Anas Nasir’e verildi. Finans Günü etkinliğinin sonunda üstün başarı gösteren Bankacılık ve Finans öğrencileri, Şeref ve Yüksek Şeref Sertifikaları ile onurlandırıldı.