İçeriğe git

DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrencisinin Büyük Başarısı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Efe Türkoğlu’nun, Türkiye'nin en önemli otomotiv firmalarından birinde gerçekleştirdiği staj çalışmaları sırasında firmada üretimde kullanılan kaynak robotlarının optimizasyon (eniyileme) projesi çalışmalarında gösterdiği performans ve yarattığı katma değer firma tarafından büyük takdir topladı. Temmuz ayında mezun olarak Endüstri Mühendisi diplomasını almaya hak kazanması beklenen Efe Türkoğlu, gerçekleştirdiği proje kapsamında kaynak robotlarının operasyon süresini parça bazında 3.5 dakikadan 95 saniyeye indirerek büyük bir başarıya imza attı. Efe, projesi kapsamında ergonomik tasarım, method çalışmaları ve üretim planlaması konularında “değer katmayan aksiyonları” tespit ederek sonuçlarını mühendislik grafikleri ile de destekleyerek projesini tamamladı.

Efe Türkoğlu "Bu çalışmalarımda eğitim kalitesi ABET tarafından akredite edilerek belgelenmiş olan DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde almış olduğum eğitimin katkısı büyüktür, Üniversitede aldığım eğitimi, gerçek üretim sahasında pratiğe dökmekten büyük haz aldım. Gerçekleştirdiğim 3. stajımda kazandıklarım aldığım eğitim sayesinde gerçekleşti. Bu bağlamda başta Bölüm Başkanımız Sayın Gökhan İzbırak olmak üzere bizlere yol gösteren ve emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ederim" dedi.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan İzbırak’ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sadece her tür ürünün imalatının yapıldığı fabrikalarda değil, ayni zamanda tüm hizmet sektörlerinde (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, finans, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim, telekomünikasyon, pazarlama vs.) ve inşaat şirketlerinde de başarılı çalışmalar yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün/hizmet sunmalarına katkıda bulunmaktadırlar.