İçeriğe git

DAÜ Eğitim Fakültesi’nin Eğitim Kalitesi EPDAD Tarafından Tescillendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün Müzik Öğretmenliği Programı ile Özel Eğitim Bölümü’nün Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programları Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edilirken, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı’nın halihazırda sahip olduğu EPDAD akreditasyon süresi yenilendi.

Programların Kalitesi Tescillendi

EPDAD, ilgili Programları öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi; öğretim elemanların nitelik ve sayısı; öğrencilerin niteliği; fakülte-okulların iş birliği; tesisler, öğrenme ortamları ve kaynaklarının yeterliliği; yönetimin niteliği ve kalite güvencesi standart alanlarında değerlendirdi.  DAÜ Eğitim Fakültesi’nin İngilizce Öğretmenliği ile Okul Öncesi Öğretmenliği Programları ise Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs (AQAS) akreditasyonuna sahip.

“Çağdaş Yönetim Anlayışıyla Nitelikli Öğretmenler Yetiştiriyoruz”

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, programların kalite güvence sistemleri tarafından akredite edilmesinin, kalite ve güvence standartlarını üst düzeyde karşıladığının göstergesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Pehlivan, bu bağlamda fakültenin öncelikli hedeflerinin bu güvence sistemlerinin işletimi ve sürekliliğini sağlayarak çağdaş bir yönetim anlayışıyla nitelikli öğretmenler yetiştirmek ve nitelikli bilimsel çalışmalar yürütmek olduğunu ifade etmiştir. Buna ek olarak, Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, DAÜ Eğitim Fakültesi’nin diğer bir misyonunun ise topluma birçok konuda hizmet vererek öncülük etmek olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Pehlivan, EPDAD ve AQAS akreditasyonlarının bu misyonu destekleyen en önemli unsur olduğuna dikkat çekti.