İçeriğe git

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen Tokyo Üniversitesi ile Ortak Yeni Projelerin Başlamasına Öncülük Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen, Tokyo Üniversitesi, Tıp Bilimleri Enstitüsü (IMSUT) Sıtma İmmünolojisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevayir Çoban’ın ve IMSUT Uluslararası Aşı Tasarım Merkezi, Aşı Bilimi Bölümü Direktörü Prof. Dr. Ken J. Ishi’nin davetlisi olarak ortak çalışmalara imza atmak üzere Japonya’daki Tokyo Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Tüzmen, “Orak Hücre Anemisi” ve “RNAi Gen Baskılama Sisteminin Kanser Tedavisinde Kullanım Alanları”nı içeren bilimsel çalışma konuları ile ilgili konuşma yaptı ve soruları yanıtladı. Prof. Dr. Tüzmen, söz konusu ziyaret ile Tokyo Sıtma İmmünolojisi Anabilim Dalı Enstitüsü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çoban ile yapacağı ortak çalışmalara zemin hazırladı. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Prof. Dr. Çoban’ın yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalışmalarını izleyip fikir teatisinde bulunan Prof. Dr. Tüzmen, IMSUT Uluslararası Aşı Tasarım Merkezi, Aşı Bilimi Bölümü Direktörü Prof. Dr. Ishi’nin öğrencilerinin son teknolojileri kullanarak gerçekleştirdikleri exosome araştırmalarını izleyip laboratuvarlarında gözlem yaptı ve bilgiler edindi.

Söz konusu ziyarette DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi, temel bilimler çalışmalarının tanıtımını da gerçekleştiren Prof. Dr. Tüzmen, Tokyo’da yüksek lisans ve doktora öğrencisi eş danışmanlığı yapmak için Prof. Dr. Çoban ile çalışmalara başladı. Yaptığı açıklamada Japonya kapılarını açmak için kolları sıvadığını belirten Prof. Dr. Tüzmen, Japon bilim insanları ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere yakın gelecekte tekrar bir Japonya ziyareti gerçekleştireceğinin de altını çizdi.