DAÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nden Doğa Yürüyüşü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü Öğrenci Kulüpleri Birimi’ne bağlı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerine yolculuğa devam ediyor. Bu bağlamda Kulüp üyeleri tarafından Kantara bölgesine bir doğa yürüyüşü düzenlendi.

Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Kantara Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte Kıbrıs’a özgü endemik bitkileri gözlemleme imkanı yakaladı. Tırmanış yürüyüşünde deniz seviyesinden 700 metre yüksekte bulunan ve 7. yüzyılda meydana gelen Arap akınlarına karşı kıyı şeridini korumak için inşa edildiğine inanılan Kantara Kalesi’ne ulaşan öğrenciler, eski savunma çukurlarının, asker koğuşlarının, su sarnıçlarının, tonozlu odaların, saat kulelerinin kalıntılarına şahit oldular. Kantara Kalesi’nin muhteşem Kuzey ve Güney kıyı şeridi manzarasına sahip olan bölgede fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen öğrenciler düzenledikleri gezi sayesinde doğayla iç içe bir deneyim yaşamanın tadına vardılar.