İçeriğe git

DAÜ "Çevre ve İnsan"da Su Sporlarında Yeni Sezona Hazırlık Konusu Ele Alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çevre ve İnsan” programına bu hafta “Su sporlarında yeni sezona hazırlık” konusu konuşuldu.

Erol Adalıer programın başında kış sezonunda yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. AKSA’daki kaza sonrası sualtı çalışmalarını kendi ekibiyle yürüttüğünü bildiren Adalıer, yaşanan bu üzücü olay durumunda petrol kirliliğine müdahale konusunda Türkiye’de düzenlenen eğitimlere katıldıklarını ve aldıkları eğitimler sonucunda atıklara müdahale edebilecek noktaya geldiklerini anlattı. Yaz sezonunun yaklaşması ile birlikte su sporlarına hazırlık çalışmaları yürüttüklerini bildiren Adalıer, en önemli konunun su sporu yapan kişilerin bilgi yetersizliği olduğunu savundu. Sezon öncesi deniz sporları ile ilgili gerekli eğitimlerin verilmesi gerektiğini bildiren Adalıer, Gazimağusa Kaymakamlığı’nın da denetleme ve önlemler için çalışma başlattığını kaydetti. Adalıer, sahillerimizdeki güvenlik denetimi ışığında, olası kazalar sonrası ne gibi uygulamalar yapıldığını anlattı.

Erol Adalıer, DAÜ’ye bağlı Deniz Kulübü Tesisleri’ndeki yaza hazırlık çalışmalarından da söz etti. Tesiste tüm halka açık bir Kaplumbağa Rehabilitasyon Merkezi’nin açılacağının müjdesini veren Adalıer, burada kaplumbağların hem yakından gözlemlenebileceğini hem de bir hastane görevi üstleneceğini bildirdi. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour’un destekleri ile tesiste yapılan tadilatlar hakkında bilgiler de veren Adalıer, tesiste meydana gelebilecek olası bir kazada müdahaleyi hızlı hale getirebilmek için 3 dk.’da hastaneye ulaşabilecek bir ambulans yolu düzenlediklerini belirtti. Öte yandan bir deniz gözlem kulesi yapıldığını bildiren Adalıer, denize girmek isteyenleri uyarıcı kırmızı ve yeşil renk bayrak uygulamasına hazırlık yapıldığını söyledi. Adalıer; “Tesisimizi kullanmaya gelen vatandaşlarımıza bir bilgi broşürü yardımıyla kuralları aktarmaya ve güvenliklerini sağlamaya çalışacağız.” dedi.