İçeriğe git

DAÜ-BTYO Başarılı Öğrencilerine Sertifikalarını Takdim Etti

Doğu AkdenizÜniversitesi’nin çekirdeğini oluşturan Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) başarılı öğrencilerine şeref ve yüksek şeref sertifikalarını, düzenlenen bir törenle takdim etti. Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulunda eğitimlerini sürdüren ve Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (4 yıllık), Bilgisayar Programcılığı (2 ve 3 yıllık), Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), İnşaat Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (2 ve 3 yıllık), Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik (2 yıllık) ile Harita ve Kadastro (2 yıllık) programlarında eğitim gören 950 öğrenci arasında başarılı olup şeref ve yüksek şeref sertifikası almaya hak kazanan 45 öğrenciye düzenlenen tören ile başarı sertifikaları takdim edildi.

Törende BTYO öğrencileri adına Solomon İwuala tarafından yapılan konuşmayı, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’nın konuşmaları takip etti. Açılış konuşmalarının ardından  yine öğrencilerin hazırlayıp sunduğu “Trust In” isimli müzik grubunun şarkılarının yer aldığı törene daha sonra tek tek öğrencilerin isimleri okunarak sahneye davet edilmesi ile devam edildi.

Törene ayrıca DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın yanı sıra Müdür Yardımcısı Cantaş Özerek de katıldı. Tören sunuculuğunu DAÜ BTYO öğretim görevlisi Birol Özkaya’nın yaptığı organizasyonun programını da yine okul öğretim görevlileri, öğrenci temsilcileri ve araştırma görevlileri hazırladılar. Programa katkı koyan araştırma görevlileri Pınar Şahin ve Abubakar Mohamed Abubakar’ın yanı sıra Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölüm koordinatörü Dr. Hasan Oylum, Koordinatör yardımcısı Raygan Kansoy, Bilgisayar Programcılığı Bölüm Koordinatörü Akile Oday, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Öğretim elemanı Kezban Arat, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Rizaner de törene katılanlar arasında idi. Törene, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri eski öğrenci temsilcisi Clement O. Nwaneri de önemli katkılar koydu.