DAÜ, Başpiskopos Gabriel Akyüz`ü Konuk Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı Kültür-Tarih Kulübü tarafından organize edilen ve Başpiskopos Gabriyel Akyüz`ün konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu`da Noel Bayramı ve Christmas” konulu konferans geçtiğimiz günlerde DAÜ Aktivite Salonu`nda gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında Başpiskopos Gabriyel Akyüz, Noel`in ne anlama geldiğini, İsa`nın doğumunu ve nasıl kutlandığını anlattı. Tüm inançların kardeşliğinden bahseden Başpiskopos, din ve siyasetin kesinlikle birbirine karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacıya, kulüp üyesi Veysi Büyük tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Konferansın sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.