DAÜ Başarılı Öğrencilerini Ödüllendirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) T.C. Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Üniversite Giriş Sınavı’nda, herhangi bir puan türünde, ilk 2000 ve 2000 – 5000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren öğrencilerini ödüllendirdi.

ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları kapsamında, herhangi bir puan türünde, ilk 2000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ilgili puan türü ile öğrenci alan programlarından birine yerleştirilen öğrencilere Teşvik Bursu  kapsamında çeşitli ödüller ve olanaklar sağlanıyor. 2014 – 2015 Akademik Yılı “Teşvik Bursu” kapsamında başarılı olan öğrenciler Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri Merve Gürbüz, Ahu Karaca ve Fadime Erkek’e, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet SÖZEN ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye PULHAN tarafından, birer notebook takdim edildi. Öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden rektör yardımcıları öğrencilere aynı başarı ile eğitimlerini tamamlamaları temennisinde bulundu. Elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olan öğrenciler, KKTC’ye geleli henüz 2 ay olmasına rağmen çok iyi adapte olduklarını ve DAÜ’lü olmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdiler.