İçeriğe git

DAÜ 2014 – 2015 Akademik Yılı İlk Dersi KKTC Yödak Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş Tarafından Verildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı İlk Dersi ve Açılış Töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı (KKTC YÖDAK) Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un vediği ilk ders sunumu ile 21 Ekim 2014 Salı günü, saat 10:00’da, DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söz konusu tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlileri Dilşad Asadova ve Şefkat Sağlamer tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başladı. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, yeni akademik yılın herkes için hayırlı olması temennisinde bulunarak eğitimin emek, sabır, uzun çalışma süresi ve odaklanma isteyen çok önemli bir uğraş olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osam, eğitimde ana hedefin başarılı olmak olduğuna dikkat çekerek üniversite eğitiminin önemine değindi. DAÜ’de eğitim almanın sadece bilim ile ilintili olmadığına aynı zamanda sosyal ve kültürel bir gelişim olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Osam, yeni akademik dönemin başarılı geçmesini diledi.

Prof. Dr. Osam’ın ardından ise KKTC YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş tarafından “Dünyada Üniversite Kavramı ile KKTC’de Yükseköğrenimin Dünü Bügünü ve Yarını” konusunda  ilk ders sunumu gerçekleştirildi. Prof. Dr. Gökçekuş’un gerçekleştirdiği ilk ders sunumunun ardından ise Prof. Dr. Osam Prof. Dr. Gökçekuş’a katılımlarından dolayı gümüş tabak takdim etti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu törene KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöz, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Daire Müdürü Ziya Öztürkler, Gazimağusa Belediye Başkanı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter ve VYK üyeleri, Rektör Yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları ile birçok yönetsel, akademik personel ve öğrenciler katıldı.