İçeriğe git

DAÜ 13. Sanat Buluşması Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü Öğrenci Kulüpleri Birimi’ne bağlı DAÜ Güzel Sanatlar Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen DAÜ Sanat Buluşması, birbirinden renkli sanat etkinliklerinin ardından RAKU fırınlaması etkinliği ile sona erdi. Küratörlüğünü Sanatçı Ayhatun Ateşin’in gerçekleştirdiği etkinlikleri DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da takip etti. İki gün boyunca DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu’nda 13 sanatçı ve 13 atölyeye ev sahipliği yapan DAÜ 13. Sanat Buluşması etkinliklerinde toplam 136 katılımcı rehber sanatçılar eşliğinde farklı sanat dallarını deneyip öğrenme fırsatı buldu.

Resim, Baskı ve Gravür (Serigrafi) Atölyesi, sanatçılar Doç. Gökhan Okur, Selçuk Yalovalı, Dr. Raif Kızıl ve Yrd. Doç. Dr. Mine Okur tarafından yürütüldü. Atölyede sanatçı Mert Yusuf Özlük’ün fotoğrafları ve çalışmaları uygulandı. Heykel Atölyesi, sanatçılar Omid Kalantar Motemedi ve Kübra Güven; Kağıt Atölyesi sanatçılar Doç. Dr. Eser Keçeci Malyalı ve Kemal Behçet Caymaz; Seramik Atölyesi ve Pişirim Atölyeleri (Obrava, Raku ve Latkoz) sanatçılar Ayhatun Ateşin, Dr. Vedia Okutan Gaydeler ve Eser Keçeci Malyalı; Ebru Atölyesi sanatçı Muhammed Ali Dere ve Kintsugi Atölyesi sanatçı Roya Alagheband tarafından yürütüldü.

“Sanat İyileştirir”

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Etkinlik Küratörü Sanatçı Ayhatun Ateşin, “İçinde bulunduğumuz günlerde depremlerin yol açtığı felaket hiç bitmeyecekmiş gibi. Tanık olduğumuz yıkımın sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek ve sürdürülebilir destek mekanizmaları oluşturmak için bir refleks olarak yeniden açık atölyelerle sanatla dayanışmayı konuşmak istedik. Acılara sanatla tutunmak hepimize çok iyi geldi. Sanat iyileştirir” diye konuştu.

DAÜ 13. Sanat Buluşması etkinlikleri, Prof. Dr. İşçioğlu tarafından atölyelere katılan sanatçılara Teşekkür Belgesi takdiminde bulunulması ile sona erdi.