İçeriğe git

Barış İstiyorsanız, Adaleti Sağlayın

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi (BAİM) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı yarın (19 Kasım 2014 Çarşamba) Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda başlıyor. KKTC, Türkiye ve dünyadan çok sayıda akademisyeni buluşturacak konferans, 21 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Süleyman İrvan ve Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tuğrul İlter’in açılış konuşmalarıyla başlayacak konferansın ilk gününde “Medya, Çatışma ve İletişim”, “Medya, Çatışma ve Barış”, “Barış Çalışmaları ve Diyalog”, “Barış, Medya ve Adalet” ve “Film, Televizyon ve Temsil” konularında, İngilizce ve Türkçe beş paralel oturum gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek konferans boyunca, sanatçı Serap Kanay’ın Anıtsal Öyküler Yerleştirmesi de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyarete açık olacak.

Organizasyon Komitesi adına açıklama yapan Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tuğrul İlter, ana temayı barış ve adalet arayışı olarak belirlediklerini, küresel ekonominin günümüzde katlanarak büyüyen yerel ve küresel eşitsizlikleri beslediğini; ekonomideki refah artışının aynı zamanda çevresel yıkım, sefalet ve yoksulluk da ürettiğini ifade etti. “Sorunların küresel olduğu günümüzde, adalet de küresel olmalı ve tüm gezegeni kapsamalıdır,” diyen Doç. Dr. İlter, sorunları çözmek için küresel bir vizyona, bağlantılara ve işbirliğine ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Etkinlik Sayfası

Ana konuşmacı Prof. Dr. Oliver Richmond

“Barış İstiyorsanız, Adaleti Sağlayın” temalı uluslararası konferansın ana konuşmacısı, barış araştırmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Oliver Richmond. Kıbrıs barış süreci üzerine de çalışmaları bulunan Richmond, konferansta, “Peace in the 21st Century: Peace, Progress and Intervention” (21.Yüzyılda Barış: Barış, İlerleme ve Müdahale) başlıklı bir konuşma yapacak. Prof. Richmond ilk günkü oturumların ardından düzenlenecek bir odak grubu toplantısına da moderatörlük yapacak. Toplantıda, “Kıbrıs’ta Sivil Toplum ve Barış Çabaları” irdelenecek.

Prof. Dr. Oliver Richmond kimdir?

Barış araştırmaları ve uluslararası ilişkiler alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Oliver Richmond, İngiltere’deki Manchester Üniversitesi’nde araştırmacı profesör; Norveç’teki Tromso ve Kore’deki Kyung Hee üniversitelerinde de ziyaretçi profesör olarak görev yapıyor. Richmond’ın çok sayıdaki kitap ve makalesi arasında Kıbrıs ile ilgili “The Work of the UN in Cyprus: Promoting Peace and Development” (Kıbrıs’ta BM’nin Çalışmaları: Barış ve Kalkınmayı Teşvik) ve “Mediating in Cyprus: The Cypriot Communities and the United Nations”(Kıbrıs’ta Arabuluculuk: Kıbrıs Toplumları ve Birleşmiş Milletler) adlı iki kitabı da yer alıyor. British Academy üyesi olan ve birçok uluslararası derginin de editör ekibinde yer alan Richmond’ın, 2015 yılında Oxford Üniversitesi Yayınları’ndan çıkacak kitabı ise “Peace Formation and Post-Conflict Political Order” (Barış Oluşumu ve Çatışma Sonrası Siyasal Düzen) ismini taşıyor.