Amerikan Elçiliği Halkla İlişkiler Müdürü DAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nde Konferans Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Amerikan Elçiliği Halkla İlişkiler Müdürü Zennia Paganini’yi öğrencileriyle buluşturdu. Paganini, DAÜ Ali Hikmet Civelek Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılara “U.S. Public Diplomacy and Technology (ABD Kamu Diplomasisi ve Teknoloji)” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan ile Dekan Yardımcısı ve Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatoş Erozan da katıldı.

Konferansta yapay zekanın diplomasideki yerinden bahseden Paganini, yaygın olarak kullanılmakta olan yapay zeka uygulaması Chat GPT ve bu uygulamanın kullanım alanları konusunda güncel bilgi paylaşımında bulundu. Paganini, konferansa öğrenciler ile interaktif şekilde devam etti. Öğrencilerin gözünde iş birliği yapma, birlikte çalışma ve taahhüt etme konularının önemini sorgulayan Paganini, öğrencilerin yaratıcı fikirlerine yorum yaparken, sorularını da yanıtladı. Oldukça verimli geçen konferans, her geçen yıl daha da akıllı hale gelen yapay zekalı robotların üretiminin gelecekte insan gücünün yerini alıp almayacağı konusunda yapılan tartışma ile sona erdi.

Konferansın ardından Prof. Dr. Pehlivan, Yrd. Doç. Dr. Erozan ve Prof. Dr. Naciye Kunt tarafından Paganini’ye teşekkür plaketi ve çiçek takdiminde bulunuldu.