İçeriğe git

3. Gülsin Onay Piyano Festivali Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) iş birliğinde devlet sanatçısı usta piyanist Ayşegül Sarıca anısına düzenlenen 3. Gülsin Onay Piyano Festivali, 3 Kasım 2023 tarihinde saat 19:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen açılış töreninin ardından başladı. Açılış törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi Milletvekilleri Teberrüken Uluçay ve Şifa Çolakoğlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Serdar Çetin Aydar ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Başkanı, Milletvekili Şifa Çolakoğlu 

Açılış töreninde konuşan Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Başkanı, Milletvekili Şifa Çolakoğlu 3. Gülsin Onay Piyano Festivali açılışına gelen herkese hoş geldiniz diyerek, bir ülkenin geleceği için kültürün ve sanatın önemine vurgu yaptı. Dernek olarak evrensel değerlerle yerel motifleri dünyaya tanıtmayı ve gençlere yerel müziği tanıtarak evrensele doğru bir pencere açmayı hedeflediklerini vurgulayan Çolakoğlu derneğin yaptığı işler hakkında açıklamalarda bulundu. Gülsin Onay Piyano Festivali’nin evrensel ve çağdaş müziğin halk ile buluşması açısından son derece önemli olduğuna değinen Çolakoğlu, bu tarz kültür sanat etkinliklerinin çoğalmasını temenni etti. DAÜ’ye de desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Çolakoğlu, keyifli bir festival geçmesini diledi.

 DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç

DAÜ Bilim ve Sanatla Her Zaman İlgilenecektir

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç gerçekleştirdiği konuşmasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gülsin Onay Piyano Festivali’ne katılan herkese hoş geldiniz dedi. Prof. Dr. Kılıç konuşmasında Charles Darwin’in bir sözüne yer vererek “Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur.” diyerek bugün sanatın gücünü bir kez daha göreceklerini bildirdi. Prof. Dr. Kılıç, sanatı ve sanatçıyı her zaman için yüceltmek ve yapılanları takdir etmenin toplumun geleceğini şekillendirdiğini belirterek, KKTC’nin en köklü devlet üniversitesi olan DAÜ’nün bilim ve sanatla her zaman ilgilenmeye çalıştığını vurguladı. Gülsin Onay Piyano Festivali’nin usta piyanist Ayşegül Sarıca anısına düzenlenmesinin onur verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kılıç, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Kılıç geceye katılan tüm sanatseverlere güzel bir gece geçirmesini temenni etti.

3. Gülsin Onay Piyano Festivali Devam Ediyor 

Açılış konuşmalarının ardından Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Başkanı Şifa Çolakoğlu tarafından Prof. Dr. Hasan Kılıç’a hediye takdim edildi. Etkinliğin gerçekleşmesinde sponsor olanlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Maka Rothery tarafından açılış konseri gerçekleştirildi.

3. Gülsin Onay Piyano Festivali Devam Ediyor

Piyano Atölyeleri ve Konserler Gerçekleştirildi

4 Kasım 2023, Cumartesi günü ise Rauf Kasımov tarafından açık ders sunumu yapıldı. Piyano atölyeleri ve konserlerle devam eden festivalde Doç. Dr. Tayfun İlhan tarafından çalıştay gerçekleştirildi.

3. Gülsin Onay Piyano Festivali Devam Ediyor

Gülsin Onay Konseri 7 Kasım’da Gerçekleştirilecek

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ise 7 Kasım 2023 Salı akşamı, saat 20:00’de sanatseverler ile bir araya gelerek festivalin kapanış resitalini gerçekleştirecek.

Atlı Group ana sponsorluğunda düzenlenen piyano festivalinde piyano yarışmalarının yanı sıra festival dinletileri de jüriler önünde yapılıyor. Türkiye’nin seçkin piyanistlerinden Prof. Hande Dalkılıç ile Doç. Tayfun İlhan ve ülkemizin önemli piyanistlerinden Eser Öktem, Maka Rothery ve Yrd. Doç. Dr. Atakan Sarı yarışma jürisinde yer alıyor. Jüride Serpil Özyüksel, Gözde Özyüksel ve Rana Uluçay’ın yer aldığı festival konserleri de değerlendirmeye tabi tutuluyor.