İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlik Bölümü ve Nicholas Panayi Art Studio İşbirliğiyle Çok Kültürlü Sanat ve Çizim Etkinliği Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ve Nicholas Panayi Art Studio işbirliğiyle organize edilen çok kültürlü sanat ve çizim etkinliğ başarı ile gerçekleştirildi.
Güney Lefkoşa'da yer alan Nicholas Panayi Sanat Okulu'ndan 14 kişinin ve İç Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden yaklaşık 20 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Gazimağusa 'nın büyüleyici mekanlarından birisi olan Buğday Cami iç mekanlarında ve Namık Kemal Zindanı'nda yapıldı. Etkinlikte konuştukları ortak bir dil olmasa da, katılımcılar yoğun bir ilgiyle karakalem ve suluboya çizim yaptılar. İki grubun öğrencileri birbirlerinin çalışmalarını gözlemleyerek ilk kez böylesi sessiz bir işbirliği içinde güzel bir paylaşıma paydaş olma şansını elde ettiler.

Nicholas Panayi, "Bu tür paylaşımlardan daha çok yapmamız gerekiyor, harika bir etkinlik oldu" diyerek yaşadığı duyduğu mutluluğu dile getirirken Nicholas Panayi Sanat Okulu katılımcılarından üç tanesi ilk kez sınırı geçerek adanın kuzey tarafını ziyaret ettiklerini, o nedenle çok heyecanlı olduklarını belirttiler ve bu olanağı yaşamalarına yardımcı olan herkese teşekkür ettiler.
DAÜ İç Mimarlık Bölümü ITAS106-Serbest El Çizim dersi yürütücüleri Münevver Özgür Özersay ve Leyla Çınar Algül de çok anlamlı bir paylaşımın bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirterek bu tür ortak çalışmaların sayısının artması gerektiği fikrine destek verdiler.

DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ise farklı kültür ve farklı yaş grubundan kişilerin bir araya gelmesi ile eğitimin üretkenliğini artıran barış ve huzur duygusuna hitap eden bu etkinliğin oldukça başarılı ve verimli geçtiğine inandığını vurguladı. 

DAÜ İç Mimarlik Bölümü ve Nicholas Panayi Art Studio İşbirliğiyle Çok Kültürlü Sanat ve Çizim Etkinliği Gerçekleştirildi