İçeriğe git

Duayen Sanatçı Edip Akbayram, “Türkülerle DAÜ”de Muhteşem Bir Konser Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü ile DAÜ Öğrenci Konseyi’nin her yıl geleneksel olarak düzenledikleri “Türkülerle DAÜ” etkinliğinin altıncısı bu yıl 12 Aralık 2014 Cuma akşamı gerçekleştirildi.

DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda, saat 19:00’da başlayan etkinlikte ilk olarak KKTC Üniversiteleri’nden Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) Türk Halk Müziği grupları ile DAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu ve DAÜ Müzik Kulübü’nün mini konserleri yer aldı. Ardından DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk ve DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan birer konuşma gerçekleştirdi. “Türkülerle DAÜ” etkinliğinin içerisinde bulunduğumuz coğrafyanın bir zenginliği ve armağanı olan türkülerimizle dostluk, sevgi, kardeşlik ve sağduyu kültürümüzü hatırlatan bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Pulhan, bu yıl Türk Halk müziğinin duayeni, usta sanatçı Edip Akbayram’a ev sahipliği yapmaktan dolayı keyif ve gurur duyduklarını ifade etti.

Daha sonra ünlü sanatçı Edip Akbayram sahne alarak, DAÜ’lüler ve Gazimağusa’lılara müzik dolu bir gece yaşattı. “Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz”, “Sen benden gittin gideli”, “Hasretinle yandı gönlüm” ve “Aldırma gönül” gibi birbirinden ünlü şarkılarını seslendiren Edip Akbayram’ı kalabalık bir topluluk izledi. Dakikalarca alkışlanan konserin sonunda DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu tarafından Edip Akbayram’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Edip Akbayram gösterilen ilgiden dolayı Gazimağusa’lılara, DAÜ’ye ve etkinlik sorumlusu Evşim Erel’e teşekkürlerini iletti.

Edip Akbayram DAÜ Rektörlüğü’nü Ziyaret etti

Öte yandan ünlü sanatçı Edip Akbayram, konser öncesinde DAÜ Rektörlüğü’ne gelerek DAÜ Rektör Yardımcıları ile buluştu. Rektörlük’te keyif dolu bir sohbet gerçekleştiren Edip Akbayram’ı DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen, Prof. Dr. Hasan Amca, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Prof. Dr. Bekir Özer ağırladı. DAÜ’de ve KKTC’de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Edip Akbayram, misafirperverliklerinden dolayı üniversiteye teşekkür etti.