İçeriğe git

Sümer Ezgü DAÜ'de Türkü Dolu Bir Gece Yaşattı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türkülerle DAÜ-7” etkinliginde Türk Halk Müziği’nde kendine özgü müzik rengi ve tarzı olan sanatçı Sümer Ezgü, DAÜ’de türkü dolu bir gece yaşattı.

15 Aralık 2017 Cuma akşamı, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda, saat 19:00’da başlayan etkinlikte ilk olarak DAÜ Müzik Kulübü - Grup Mavra sahne aldı. Ardından ise  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Salim türkü severlere mini konserler gerçekleştirdi.  

Konserlerin ardından ise Grup Mavra ve Salim’e geceye yaptıkları katkılardan dolayı DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Arda Özden tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Özden gerçekleştirdiği konuşmasında geceye katılanlara hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak türkünün kültürümüzde ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu.

Girişin halka açık ve ücretsiz olduğu gecenin finalinde ise Sümer Ezgü “Cemilem”, “Hüdayda”, “Anadolu’dan Geldik”, “Hop Diri Diri Dat Diri” gibi birbirinden güzel türkülerini seslendirerek geceye katılanlara unutulmaz saatler yaşattı.

Konserin sonunda Prof. Dr. Osam tarafından Ezgü’ye teşekkür plaketi takdim edildi. Prof. Dr. Osam, gerçekleştirdiği konuşmasında “Sanatçımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu akşam özümüzü bir kez daha tazeledik. Daha çok çok uzun yıllar özümüzü ileriye götürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak geceye katılanlara teşekkürlerini iletti.