İçeriğe git

Fizik Yüksek Lisans Programı (Tezli) (M.S., 1 - 2 Yıl)

Dersler hakkında detaylı bilgi almak için bölüm ve/veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Ders Adı Kredi Ders Tut.
PHYS500 Master Tezi

Öğrenci, ilk yarıyılın sonuna kadar Fizik Bölümü öğretim üyeleri arasından bir danışmanla bir tez konusu üzerinde anlaşır. Tez, konuyla ilgili teori ve literatürü kapsayan bir giriş bölümünü, araştırma bölümünü, sonuçları, tartışma bölümünü ve tez çalışmasının sonucunu kapsayan bir giriş bölümü içermelidir. Tez sözlü sınav koşullarında savunulmalıdır.

- - -
PHYS511 Fen ve Mühendislikler için Matematiksel Metodlar - I

Modern fizik temellerinin daha ileri matematik dilinin tanıtımı: doğrusal cebir, adi diferansiyel denklem ve karmaşık hesap. Özel fonksiyonlar, tam ortonormal fonksiyon kümeleri. Hilbert Space. Eğri ve teğet uzaylarda analiz, Vektör alanları, Akılar. Diferansiyel formlar ve dış türevler, Stok teoremi, Maxwell teorisinin modern formülasyonu. Dağılımlar ve Green fonksiyonları. Doğrusal olmayan problemlerde kararlılık problemleri ve sayısal çözümler. Her konu uygulamalarla örneklenmiştir.

3 3 -
PHYS521 Klasik Mekanik - I

Giriş ve Mekanik Newton Yasalarının yorum. Dönen Dünya, Merkezkaç ve Coriolis kuvvetlerine parçacıkların hareketi. Değişimler Hesabı ve Mekanik uygulamaları. Genelleştirilmiş koordinatlar, Lagrange ve Hamilton Biçimsel. İki Vücut Merkezi Kuvvet Problemi. Bir gravitating merkezi bir kaynakta test parçacıklarının parçacık Yörüngeler (Orbitler). Hareket istikrar basit bir analiz. Atalet Matrix Moment ve Katı Cisim Motion kullanımı. Katı cismin bir örnek olarak Simetrik Top. Euler Açıları ve Rotasyon Matrisler. Kanonik Dönüşümler, onların fiziksel anlam ve Poisson Konsollar.

3 3 -
PHYS522 Elektromanyetik Teori - I

Elektrostatiğe Giriş. Bir Maxwell denklemi olarak Coulomb yasası. Kartezyen, Küresel ve Silindirik içinde Curl, Diverjans, Laplace denklemi koordine eder. Fizik dağıtım olarak Dirac delta fonksiyonu. Green ve Gauss Iraksaklık teoremler. Dağılımları ve bunların ilişkili potansiyeller ve Elektrik alanları doldurun. Uygulamaları ile elektrostatik sınır değer problemleri, dikdörtgen, küresel ve silindirik sorunlarını düzlemsel. Legendre, Bessel fonksiyonları ve elektrostatik Green fonksiyonlarının fikir. Dielektrikli sınır değer problemleri. Bir akımın Statik Manyetik sorunu.

3 3 -
PHYS551 Kuantum Mekaniği - I

Kuantum mekaniği, klasik kavramların değiştirilmesi temel önermeleri. Schrödinger denklemi ve basit sistemler, potansiyel bariyer, harmonik osilatör için çözümleri. Kuantum mekaniği, dalga fonksiyonlarının, obsevables, operatörler, belirsizlik ilkesinin, Schrödinger Heisenberg temsil vs matematiksel yapısı. Açısal momentum, küresel simetrik potansiyeller hareket, hidrojen atomu, sıkma, istatistik ve Pauli ilkesi. Yaklaşım yöntemleri, varyasyon yöntemi, yarıklasik yaklaşımı, pertürbasyon teorisi.

3 3 -
REQ1 Seçmeli Ders 3 3 -
REQ2 Seçmeli Ders 3 3 -
REQ3 Seçmeli Ders 3 3 -
PHYS598 Seminer

Bu ders, yüksek lisans öğrencilerinin fizikteki araştırma alanlarına göre vereceği gelişmiş bir seminer dersidir. Bir yüksek lisans öğrencisi üçüncü yarıyıl sonuna kadar bu derse kayıt yaptırmak zorundadır.

- - -