İçeriğe git

DAÜ 7. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, 7. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Toplantı, 20 Kasım 2015 tarihlerinde DAÜ Mimarlık Fakültesi Toplantı Odası’nda gerçekleştirilecek. Akreditasyon konusunun işleneceği İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısına, Türkiye ve KKTC’de yer alan, yaklaşık 50 farklı üniversiteden Bölüm Başkanlarının katılması bekleniyor.

20 Kasım 2015 Cuma günü, gerçekleşecek olan toplantının paralelinde 19 Kasım 2015 Perşembe günü, lisansüstü eğitim konusunda deneyimli, özellikli duruma sahip olan ve bu alanda rüştünü ispat etmiş programlara sahip dokuz üniversitenin (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği - Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi) temsilcilerinin katılacağı  “3. Lisansüstü Programlar Arasındaki Etkileşim ve İletişim Platformu”  atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Bu platform çatısı altındaki toplantı dizisi, DAÜ İç Mimarlık Bölümü ile TOBB Ekonomi & Teknoloji Üniversitesi, İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. İki üniversitenin Bölüm Başkanları Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ve Prof. Dr. Müge Bozdayı, 2013 yılı bahar döneminde “Lisansüstü eğitiminde diyalog kurma konusuna nasıl çözüm getirilebilir?” sorusuna cevap bulabilmek için DAÜ’de  işbirliği kararı almışlar ve lisansüstü programlar arasındaki iletişimi / etkileşimi sağlayacak platformu oluşturmuşlardır.

DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı 2006 yılından itibaren aralıklı olarak devam eden Ulusal İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısının bu yıl, eğitimde kalite ve akreditasyonların öneminin vurgulanması gündemi ile toplanacağını vurguladı.

Prof. Dr. Dağlı, DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün Türkiye ve KKTC’de bulunan İç Mimarlık Bölümleri arasında tek akreditasyon almış bölüm olarak DAÜ-AQAS deneyimlerini ve CIDA akreditasyon süreçlerini, diğer üniversitelerin önünü açması için paylaşımlarda bulunacağının altını çizdi. Ayrıca toplantıda, DAÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) girişimi ile başlatılmış “Ulusal Akreditasyon Kurulu” çalışmalarını, belli bir aşamaya getirebilmek için tüm bölüm başkanlarının katılımı ile bir de çalıştay düzenleneceğini bildiren Prof. Dr. Dağlı,  dört ana çalışma grubunun paralel yürütüceği çalıştayın, sonuçlar kısmının ortaya konmasının ardından sona ereceğini bildirdi.

20 Kasım 2015 tarihinde 7. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin gerçekleştireceği müzik dinletisi sonrasında “2. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Konsept Yarışması Ödül Töreni” ile sona erecek.