İçeriğe git

Ak Parti Milletvekili Harun Karaca DAÜ’yü Ziyaret Etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere önceki gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Harun Karaca, 22 Ağustos 2014 Cuma günü, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni de ziyaret ederek Üniversiteyle ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Saat 10:00’da DAÜ Rektörlüğü’ne gelerek Rektör Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret eden Karaca’ya, TBMM’de Millevekili Danışmanlığı görevini yürüten DAÜ mezunu Aydın Keskin eşlik etti. Ziyarette Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Uluslararası ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour, Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

Ziyarette açıklama yapan Milletvekili Karaca, ziyaretin bir nezaket ve dost ziyareti olduğunu söyleyerek, DAÜ Rektörlüğü’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Üç günlük KKTC ziyareti kapsamında en geniş zamanı DAÜ’ye ayırdıklarını ifade eden Karaca, KKTC’nin bir Üniversite ve eğitim adası olma yolunda ilerlemesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve KKTC’nin kalkınması ve fiilen dünyaya açılması açısından Üniversite sektörünün önemine vurgu yaptı.  

Harun Karaca’nın ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Öztoprak ise “Üniversitemize hoşgeldiniz. Bizleri şereflendirdiniz” diyerek başladığı konuşmasında, DAÜ ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Yeni akademik yılda öğrenci sayısının 18,500 civarına yükseleceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztoprak, TC’den 2,500 – 3,000 civarında yeni öğrenci beklediklerini vurguladı. 90’ın üzerinde ülkeden öğrencinin DAÜ’de eğitim gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Öztoprak, tam anlamıyla uluslararası bir Üniversite olduklarını, öğrenci profili ve akreditasyonları ile tanınmayan bir ülkenin üniversitesi olarak tüm dünyada tanındıklarını dile getirdi.

Ziyarette DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak tarafından Milletvekili Karaca’ya Kıbrıs’a özgü ipek kozası pano ve gümüş tabak takdim edildi. 

Kampüs Tanıtıldı:

DAÜ Rektörlüğü’ne yapılan ziyarette Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz tarafından DAÜ’nün akademik yapısı ile ilgili bilgiler verildi. Ziyaretin ardından kampüsü gezen Milletvekili Harun Karaca, kampüs binalarını ve fakülteleri daha yakından inceleme fırsatı buldu. Ziyaret kapsamında ayrıca Gazimağusa Belediye Başkanı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter de Gazimağusa Belediyesi Başkanlık makamında ziyaret edilerek Gazimağusa kenti projeleri hakkında detaylı bilgi alındı.