İçeriğe git

DAÜ Mezunu Mehmet Muş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Mehmet Muş, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı olmasının ardından, partinin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2011 yılı seçimlerinde AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Üyesi olan Mehmet Muş, Türkiye’nin en genç ikinci milletvekili.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Numan Kurtulmuş, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini, İstanbul Milletvekili DAÜ Mezunu Mehmet Muş'a devretti. Muş devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “İnşallah bizler de Türkiye'nin büyümesi noktasında 12 yıllık süreçte elde ettiği kazanımlarının üzerine daha da yenilerini ekleyerek, Türkiye'nin üretim, istihdam gücünü daha da artırarak, ekonominin katma değer üretim kapasitesinin çok daha yukarı çıkması için hükümetimizle, ilgili bakanlıklarla daha sıkı bir çalışma içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Muş Kimdir?

Dr. Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982'de Trabzon Sürmene'de doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Mekiye'dir. İktisatçı, Mali Müşavir; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evlidir.