İçeriğe git

100 Ses Koro Okulu Ekibinden DAÜ Rektörlüğü’ne Ziyaret

Doğu Akdeniz Üniversitesi, (DAÜ) 1 – 5 Şubat 2016 tarihleri arasında 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı kapsamında Üniversiteye gelen koristleri ağırlıyor. Kış ve yaz aylarında bir haftalık yoğun kamp dönemi içinde çalışmalarını sürdüren 100 Ses Koro Okulu Koroları, performans eğitimleri, şeflik eğitimi sınıfları, koro eğitimi alanlarındaki birçok başlıkta dersler ile farklı alanlarda destekleyici eğitimler gerçekleştirmekte ve sonuçlarını birçok konser, seminer, atölye uygulamaları ile aktif bir program modeli olarak sunmaktadır. 

100 Ses Koro Okulu Kış Kampı kapsamında DAÜ’ye gelen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Koro Şefi Mete Gökçe, tanınmış besteci Aydın Atalay, ressam Deniz Atalay ve Uzman Psikolog Tahir Sertoğlu, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim görevlisi ve koro şefi Erkan Dağlı eşliğinde DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’yı makamında ziyaret etti.

1 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen ziyaret sırasında konuşan Dağlı, 100 Ses Koro Okulu Kampı hakkında bilgiler vererek projenin gerçekleşmesinde destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Dağlı, Türkiye’de koro müziği dünyasının DAÜ’de yapılan çalışmaları yakından takip ettiğine de değindi.

Ziyaret sırasında konuşan Prof. Dr. Amca, 100 Ses Koro Okulu Kampı ile güzel bir sanatsal faaliyet gerçekleştirildiğini belirterek, DAÜ’nün sanata ve sanatçıya değer veren bir üniversite olduğunu sözlerine ekledi. Üniversite olarak sanata destek vermeye çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Amca, akademik açıdan olduğu gibi sanatsal yönden lider olunabileceğini göstermeyi hedeflediklerini belirtti.  

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Koro Şefi Gökçe ise, kendisini bir DAÜ’lü gibi hissettiğine değinerek, DAÜ ile özdeşleştiğini belirtti. Gökçe, DAÜ ile sanat anlamında çok güzel işler başardıklarını da bildirdi. Adnan Atalay DAÜ’de bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek misafirperverliğinden dolayı DAÜ’ye teşekkürlerini bildirdi. Atalay, koro kampında Rönesans’tan günümüze müziğin gelişimini örneklerle anlatacak.

100 Ses Koro Okulu Kış Kampı finalinde 5 Şubat 2016 Cuma akşamı, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 19:00’da, DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, Otello Çoksesli Korosu, Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro ve 100 Ses Koroları konser verecek.

İlgili Yazılar